Kunstgrasveld voor hockeysport

GOEREE-OVERFLAKKEE - Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor in te stemmen met het beschikbaar stellen van een krediet van 235.277 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld voor Hockey Club Goeree-Overflakkee (HCGO). De politici zullen daarbij een besluit moeten nemen dat deze kosten worden doorberekend via de gebruiksvergoeding en dat voor de aanleg van het kustgrasveld de zogenoemde componentenbenadering wordt toegepast en dat de afschrijvingstermijn van fundering en dergelijke wordt vastgesteld op 30 jaar en die van de toplaag van het veld op 15 jaar.

Door Jaap Ruizeveld

Hockeysport in competitieverband kan alleen op kunstgras gespeeld worden. Om het aanbod van sport op het eiland te vergroten is hockey een welkome aanvulling, stelt het college. HCGO heeft nu 150 leden. De populariteit van deze sport neemt flink toe. HGCO heeft in haar verzoek aan de gemeente steeds als locatie geopteerd voor sportpark Oostplaat in Middelharnis. Bij het onderzoek naar realisatiemogelijkheden zijn er contacten gelegd met MSV & AV Flakkee, HCGO en de gemeente. De verenigingen op sportpark Oostplaat zien HCGO graag komen.

Maand uitstel

Gezien het feit dat het hele sportpark onder het sportbesluit valt, moet de investering van een kunstgrashockeyveld ook hierin onder worden gebracht. De gemeenteraad zal uiterlijk in de vergadering van 10 juli een besluit moeten nemen. Dit is noodzakelijk omdat het hockeyseizoen 2014-2015 begint in de eerste week van september. HCGO heeft van de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) vier weken uitstel gekregen voor het spelen van de eerste wedstrijd, zodat het veld op 1 oktober van dit jaar er speelklaar moet liggen.