Afbeelding
Foto: PR

Wie Kent Goeree-Overflakkee 2014

GOEREE-OVERFLAKKEE - In 2013 is de Lions Club Goeree-Overflakkee begonnen met "Wie kent Goeree-Overflakkee?" In het voorjaar een fietstocht, om het eiland te ontdekken. En in het najaar een kennisquiz.

President van de Lions Hans van den Hurk: "We willen graag iedereen echt goed kennis laten maken met ons mooie eiland. We wonen in een schitterende omgeving met een rijke geschiedenis en cultuur. Maar niet iedereen weet dat. De fietstocht en de quiz werken prima om ons doel te bereiken."
Op zaterdag 21 juni wordt de fietstocht gereden. De tocht gaat zo'n beetje over het midden van ons eiland en is ongeveer 43 km lang. Tijdens de tocht wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Comgoed te Dirksland. Er is dan gelegenheid om een rondleiding mee te maken over het bedrijf met uitleg van alle activiteiten. Een mooie kans om eens in de keuken te kijken van één van de vele interessante bedrijven op Goeree-Overflakkee.
Het startpunt is het parkeerterrein bij Tieleman Keukens in Middelharnis. Onder begeleiding van Aad Kranse en Jaap van Nieuwenhuyzen start de tocht om 10.30 uur. Aan het einde van de middag biedt Werelds In-Side bij Tieleman een afsluitend fietsmenu aan voor de vaste prijs van € 10 per persoon.
Lions Goeree-Overflakkee ondersteunt een aantal goede doelen. Bekend is de ondersteuning aan stichting vakantiewoning gehandicapten in Ouddorp. Daar wordt een volledig aangepaste vakantiewoning beschikbaar gesteld aan mensen die niet zomaar gebruik kunnen maken van de reguliere vakantiemogelijkheden. Daarnaast steunen de Lions het Paul van Hessenfonds. Dit fonds is pas nog in het nieuws geweest vanwege het Stolpersteineproject. Het plaatsen van kleine herdenkingsstenen in de straat vlak voor de woningen vanwaar joodse eilandbewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor deze goede doelen. Meedoen kost € 7,50 per persoon.
Vooraf aanmelden is wenselijk. Dat kan via de telefoonnummers 06 22660685 of 06 40044183, of via de mail: jnieuwenhuyzen@planet.nl of arend1938@gmail.com.

"In het najaar komt de Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz weer aan bod", zegt Hans van den Hurk. "Deze quiz moet aan het einde van jaar, want een vaste rubriek daarin is 'Het Eilanden-Nieuws van het afgelopen jaar'. Dus iedere week deze krant lezen. Dan heb je in ieder geval één onderdeel van de quiz al onder de knie!"