Turnen met plezier in Breda!

BREDA - In het weekend van 7 en 8 juni deden de turnsters van Sparta Stellendam en Olympia Dirksland mee aan de Open Bredase Turn Kampioenschappen. De zaal was net een kruiswoordpuzzel met over het hele weekend ruim 850 deelnemers, maar door de goede organisatie bleef de sfeer lekker ontspannen.

Op zaterdag kwamen bij de instappers Sabine van Soest en Maud Eger in actie. Sabine (17e) scoorde goed op haar sprong met een hoge salto en turnde ook op de andere toestellen goede oefeningen. Voor Maud (14e) was het haar eerste echte wedstrijd. Ze liet al een arabier flikflak zien op vloer maar vergat haar handstand op balk, wat haar punten heeft gekost.
Bij de jeugd in de keuze oefenstof turnden Jacolien Both en Sophie van Seters. Jacolien (9e) had last van een knieblessure waardoor ze haar afsprong van brug niet turnde. Ondanks haar pijn heeft ze nog een goede wedstrijd gedraaid. Sophie (4e) scoorde het hoogst op haar sprong door als enige een arabier met draai te springen. Ze viel van de balk, maar liet op vloer zien dat ze bij de beste hoort en scoorde op dit onderdeel het tweede cijfer van haar categorie.
Lisa van Barneveld (13e) deed mee bij de pupillen 2. Ze begon op balk en moest deze verlaten met de radslag maar heeft voor het eerst de salto als afsprong geturnd. Ook liet ze op vloer voor het eerst arabier flikflak zien. De brug turnde zij erg netjes en scoorde hiermee het tweede cijfer van haar categorie.
In de laatste ronde van de zaterdag waren de jeugd 1 meiden Sacha Osseweijer, Yu Xia de Jong, Colinda Kievit en Celine Melaard aan de beurt. Sacha (14e) turnde een stabiele balkoefening, hiervoor kreeg ze 12,05 punten. Celine (12e) en Yu Xia (8e) lieten beiden een mooie vloeroefening zien en kregen respectievelijk 12,50 en 13,15 punten. Colinda (7e) sprong voor het eerst op een wedstrijd half in half uit over het pegasus en dit werd beloond met een 11,175. Op brug had ze ook de kip hoog aan haar oefening toegevoegd, zij werd in haar categorie tweede op dit toestel.