De winnaars van deze avond op het podium, samen met organisatie en hoofdsponsor. Foto: Hans Villerius
De winnaars van deze avond op het podium, samen met organisatie en hoofdsponsor. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Eerste vaatje haring Goeree-Overflakkee levert € 4.100,- op

MELISSANT – Het is weer juni en dat betekent: Hollandse Nieuwe. En daarmee is het voor Kiwanis Goeree-Overflakkee weer tijd voor haar jaarlijkse Haringevent. Hét netwerkevent van Goeree-Overflakkee, zoals de serviceclub het zelf noemt. Dit jaar werd het gehouden in Golfrestaurant Roxenisse te Melissant, op donderdag 12 juni, en Kiwanis mag zich gelukkig prijzen in een steeds groter wordende belangstelling voor deze happening.

Door Hans Villerius

Ditmaal waren er bijna 200 gasten. Die lieten, na het betalen van € 35,- inschrijfgeld, zich niet alleen het warm- en koud buffet heerlijk smaken dat het restaurant serveerde, maar natuurlijk ook de nieuwe haring. Daarnaast was er de inmiddels traditionele Amerikaanse veiling, waarbij diverse aantrekkelijke producten of diensten onder de hamer gingen. En er konden helikopterrondvluchten worden gemaakt. Dit alles, gecompleteerd met financiële bijdragen van diverse sponsoren, bestemd voor het goede doel: een bijdrage leveren voor het welzijn van kinderen. Want dáár zet Kiwanis zich voor in. En de afdeling Goeree-Overflakkee richt zich daarbij natuurlijk primair op kinderen van het eiland.

Kindertuin

Jaarlijks is een goed doel aan het Haringevent verbonden. Waar vorig jaar het Ronald McDonald Kinderfonds met een totaalopbrengst van negenduizend euro kon worden bedacht, was dit jaar de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland de begunstigde.
Het ziekenhuis is bezig met het ontwikkelen van innovatieve zorgprojecten. "Hier onderscheiden wij ons in" zei dr. Paul C. van der Velden, medisch lid van de Raad van Bestuur van CuraMare, donderdagavond toen hij kort het plan presenteerde waaraan het Haringevent dit jaar ten goede komt. Als onderdeel van een nieuw te realiseren Moeder/kind Centrum realiseerde het Dirkslandse ziekenhuis recentelijk al het nieuwe verloskundige centrum, met verloskundige zorg geheel op nieuwe leest geschoeid. Dirksland is hiermee landelijk gezien zelfs koploper, zo gaf Van der Velden aan. Maar ook aan een totaal nieuw concept voor de kinderafdeling wordt gewerkt. "Geen klassieke afdeling, waarin kinderen min of meer op de afdeling opgeborgen zijn en daaraan zelfs traumatische ervaringen over kunnen houden, maar een natuurlijke omgeving, waarin zo veel mogelijk hun normale leven plaats kan vinden."

Lees verder op pag. 3