De Commissaris van de Koning achter het stuur van de racewagen, in de hal van tbp electronics. Op het wiel naast hem Ton Plooij, eigenaar van tbp electronics, en op de achterste rij uiterst links en rechts de wethouders Van der Vlugt en Tollenaar, met tussen hen in burgemeester Grootenboer en architect Zeelenberg. Foto: Hans Villerius
De Commissaris van de Koning achter het stuur van de racewagen, in de hal van tbp electronics. Op het wiel naast hem Ton Plooij, eigenaar van tbp electronics, en op de achterste rij uiterst links en rechts de wethouders Van der Vlugt en Tollenaar, met tussen hen in burgemeester Grootenboer en architect Zeelenberg. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Commissaris van de Koning onder de indruk van Goeree-Overflakkee

In het kader van het Integraal Ruimtelijk Programma (IRP) bracht de nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, vrijdag 6 juni een werkbezoek aan Goeree-Overflakkee. In het IRP bundelen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee hun krachten om het eiland een extra impuls te geven, met als doel het versterken van de regionale economie.

Door Hans Villerius

Om een beeld te krijgen van de activiteiten die in dit kader op het eiland ondernomen worden, bezocht de Commissaris een aantal locaties alhier, zoals het havenkanaal en de Menheerse Werf te Middelharnis. Hier woonde hij de aftrap bij van de Menheerse Havendag. Daarnaast bracht hij een bezoek aan tbp electronics te Dirksland, werden in Ouddorp Marina Port Zélande en project Punt West aangedaan en maakte hij een boottocht over de Grevelingen. Tijdens het bezoek aan tbp electronics was er voor de pers een kort moment om de Commissaris te ontmoeten.

Enthousiast

Aangevend wat zijn bezoek van deze dag oplevert voor het eiland, was Smit kort en duidelijk: "een enthousiaste Commissaris!" Maar hij legde ook uit waarom. "Ik ben onder de indruk van de energie die hier aanwezig is om er met elkaar iets moois van te maken. Daardoor kan ik straks met een goed verhaal terug naar Den Haag, waar ik mijn enthousiasme zeker uit zal dragen in het provinciehuis. Het is een prachtig gebied hier, op zo korte afstand van de Randstad. Daarom is het belangrijk om te kijken hoe we voor deze regio goede voorwaarden kunnen scheppen voor het creëren van een gunstig vestigingsklimaat, dat ook ondernemers van elders aantrekt. Een goede bereikbaarheid van het gebied is daarvoor nummer één." Overigens gaf hij daarbij aan dat, als je het eiland openzet voor vestiging van buitenaf en daarmee ook voor invloeden van buitenaf, je toe moet staan dat door die inbreng een stukje eigen cultuur verloren gaat. Zeer positief uitte Smit zich overigens over de wijze waarop de vier voormalige gemeenten op Goeree-Overflakkee tot één gemeente zijn gefuseerd. "Beslist een voorbeeld voor andere streken in het land!"

Lees verder op pagina 6.