Het
Het "levend" schilderij met direct betrokkenen bij het project, voor de eerste strandvilla. Foto: Wim van Vossen Fotografie. Foto: Wim van Vossen Fotografie

Strandvilla Punt-West hotel aan Grevelingenmeer is gereed

OUDDORP – Met een feestelijke happening, bijgewoond door tientallen direct betrokkenen en belangstellenden, is vrijdagmiddag de eerste villa geopend in het project Punt-West Hotel & Beachresort. Eco ll Projects bv, ontwikkelaars (dPP) Marco Bij de Vaate en Matthijs Zeelenberg, konden in een sfeervolle ambiance de genodigden begroeten. Een schare investeerders, bestuurders, directies van bedrijven, vertegenwoordigers van organisaties en instellingen en de Ondernemersvereniging en het Innovatieplatform. Onder hen ook collegeleden uit de voormalige gemeente Goedereede waar het bestemmingsplan nog werd vastgesteld (oud-burgemeester Ger van de Velde en toenmalig wethouder Bert Tuk), wethouder Ad Verseput van Schouwen-Duiveland, architect Jan Paul Bron en adviseur Leo van Vliet (Zeeuwse Stromen).

Door Jaap Ruizeveld

"Op de mooiste locatie in de Delta, the place to be, maken wij hier het eerste hotel resort in Nederland. Wij zijn blij met het project. Het is geen bungalowpark of een verzameling vakantiehuisjes. Nee het is een fantastisch duurzaam item. Een ontwikkeling op hoog niveau. Voor investeerders en kopers een goede investering. Met een goed rendement. Elementen in deze ontwikkeling kunnen mooi in de natuur worden weggestopt. Op een ecologische wijze". Met deze woorden presenteerde Matthijs Zeelenberg, mede namens zijn projectpartner Marco Bij de Vaate, het Punt-West eco Hotel & Resort. Met als zichtbaar eerste resultaat nu de strandvilla aan het Grevelingenstrand.

Wild-tours

Na deze eerste strandvilla, gerealiseerd binnen de geplande tijd, komen er nog 71 villa's en 20 kleinere suites. Alles gepresenteerd met roomservice vanuit het hotel. "De woningen zijn in een heel snel tempo verkocht. Ik heb dat nog niet eerder zo meegemaakt", voegde Zeelenberg eraan toe. Gelijk gaf hij ook al een trekpleister aan als het gaat om het verkennen van de directe leefomgeving. Met Staatsbosbeheer wordt overlegd over de mogelijkheden voor zogenoemde wild-tours. Op zich begrijpelijk, want hier zwemmen dolfijnen, er zijn flamingo's, zeehonden en op de eilanden lopen wilde paarden. Deze evenementen worden dan vanuit het hotel georganiseerd.

Lees verder op pagina 6.