Een impressie van de Dag van de Techniek.
Een impressie van de Dag van de Techniek. Foto: PR

Verbazing en vermaak tijdens de Dag van de Techniek

GOEREE-OVERFLAKKEE - GO-College organiseerde op vrijdag 23 mei de allereerste 'Dag van de Techniek' op Goeree-Overflakkee. Het technisch mbo-opleidingsinstituut hoopte hiermee mensen te enthousiasmeren voor de sector techniek, maar wilde vooral ook laten zien dat technische bedrijven op ons eiland heel veel te bieden hebben.

Alle belangstellenden konden op 23 mei tussen 16.00 en 20.00 uur terecht bij vier technische bedrijven: Elektro Westhoeve (Ouddorp), Goeree Staal (Stellendam), Aquality (Stellendam) en SZHE Vlechtwerk B.V. (Ooltgensplaat).
De deelnemende bedrijven hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Goeree Staal bood mensen de kans om zelf een gat te boren in een stalen balk en een stuk te lassen. Ook was hier een mooie expositie van tekening tot (eind)product te zien. Bij Aquality kregen bezoekers een rondleiding door het bedrijf waarbij veel werd verteld over de apparaten en werkzaamheden. Ook sprak de enthousiaste 'gids' over de diverse functies binnen het bedrijf en de opleidingen die hiervoor nodig zijn. Bij Elektro Westhoeve verzorgden de twee directeuren van het bedrijf de rondleiding, waarbij ze bezoekers verbaasden met wat zij allemaal doen: elektro in zowel de woningbouw als de utiliteitbouw, maar ook industriƫle automatisering zoals besturing en regeltechniek energieomzetting. SZHE Vlechtwerk B.V. is een bedrijf dat zich als enige binnen de regio bezighoudt met het vlechten van betonstaal. Het bedrijf wordt gerund door twee broers.

Tevreden

Zo'n twintig mensen bezochten de bedrijven tijdens de Dag van de Techniek. Jan de Jong, initiatiefnemer van de Dag van de Techniek en directeur-bestuurder van GO-College, is tevreden over het verloop van de dag. "Natuurlijk hoop je stiekem op meer bezoekers, maar voor een eerste editie van het evenement is dit zeker voldoende. Alle bedrijven hebben uitgebreid kunnen vertellen over hun werkzaamheden. Ik heb tot nu toe alleen maar enthousiaste reacties van bezoekers gehoord. Hopelijk vertellen zij tegen hun vrienden/familie hoe leuk en interessant techniek is. Want dat is uiteindelijk ons doel: zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren voor de sector."