Afbeelding
Foto: Patrick van Iersel

Nieuwe rotondes in gebruik

OUDDORP - Op 3 april 2014 is Rijkswaterstaat gestart met werkzaamheden ter verbetering van de verkeersveiligheid op de N57 bij Ouddorp.

Tussen 14 april en 14 juni legt Rijkswaterstaat twee rotondes aan bij Ouddorp en De Punt en wordt de maximumsnelheid tussen de Stoofweg en De Punt verlaagd van 100 naar 80 km/h. Vrijdag werden de twee nieuwe rotondes opengesteld voor het verkeer. In totaal is 9.000 ton funderingsmateriaal aangevoerd, 8.500 ton asfalt aangebracht en ruim 6.000 m3 grondwerk verricht. Tussen de twee rotondes is 9,5 kilometer bermverharding aangebracht. Vanaf zondag tot en met vandaag, dinsdag, wordt nieuwe rotonde bij De Punt aangesloten op de huidige N57.

De noordelijke parallelweg is van dinsdag 2 juni 06.00 uur tot vrijdag 06 juni 17.00 uur afgesloten. Dan wordt de parallelweg weer in de oorspronkelijke situatie teruggebracht. Hierdoor is de parallelweg dan volledig afgesloten. Van dinsdag 10 juni 06.00 uur tot vrijdag 13 juni 20.00 uur past Rijkswaterstaat de belijning tussen Scharendijke en Serooskerke aan. Dit is nodig omdat op dat traject de maximum toegestane snelheid wordt verlaagd van 100 naar 80 km/h. Daarnaast komen tussen de middenstrepen blokjes om ongewenst inhalen te voorkomen. Tijdens deze werkzaamheden is de N57 tussen Scharendijke en Serooskerke afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid over de Recreatieverdeelweg en de N651. Gele borden geven de omleidingsroute aan. Het verkeer dient in de hele periode rekening te houden met een langere reistijd. Voor meer informatie adviseert Rijkswaterstaat om regelmatig op www.vananaarbeter.nl te kijken.

(Foto: Patrick van Iersel)