Het sportteam GO met de sportcombinatiefunctionarissen van Goeree Overflakkee.
Het sportteam GO met de sportcombinatiefunctionarissen van Goeree Overflakkee. Foto: Carin van Bure

Sportieve Menheerse Havendag...

MIDDELHARNIS - Sportteam GO zorgt op de Menheerse Havendag op zaterdag 7 juni voor het sportieve gedeelte van deze dag.

Tekst en foto: Carin van Buren

Sportteam GO bestaat uit een aantal enthousiaste sportcombinatiefunctionarissen van de gemeente Goeree-Overflakkee. Het team zet zich in voor verschillende sportprojecten op het eiland. Het doel hiervan is om de inwoners van alle dorpen in beweging te krijgen. Dit doet GO enerzijds door zelf activiteiten over het gehele eiland te organiseren en anderzijds door zich aan te sluiten bij bestaande initiatieven en deze meer bekend te maken en zelfs iets uit te breiden.
Zo is Stichting Evenementen Middelharnis (STEM) de samenwerking met sportteam GO aangegaan om op de Menheerse Havendag ook een sportief programma te hebben voor zowel jong als oud.

'Proeven' aan sport

Zo zullen verschillende plaatselijke verenigingen op de Menheerse Havendag zichzelf gaan profileren. Er zullen doorlopend clinics en demo's zijn van karate, ballet, budget fit, judo en atletiek. Het publiek is vrij om aan deze clinics en demo's deel te nemen om zo werkelijk te "proeven" aan deze verschillende taken van sport.
Ook zullen deze organisaties aanwezig zijn met een kraam waarop nog meer informatie te vinden is over deze verenigingen. Dit alles zal plaats gaan vinden op het Wilhelminaplein.
Daarnaast is het voor iedereen mogelijk om de gehele dag kosteloos een poging te wagen om via een uitdagend klimparcours te klauteren over het water langs de Wilheminabrug. Uiteraard wordt iedere deelnemer volledig gezekerd zodat het Lowe Rope Parcours een gave ervaring wordt.
Ook voor de fanatieke voetballers onder het publiek is er een pannakooi, zodat zowel de jongere als de oudere generatie voetballers al hun stoere voetbaltrucs kunnen laten zien. En uiteraard hoort daar ook een sportief partijtje voetbal bij.
Aan de gemeentewerf zullen de bekende waterballen aanwezig zijn. Er is echter wel een klein verschil met de voorgaande jaren. Dit jaar zullen de ballen echt in de haven van Middelharnis drijven. Dus een ieder kan rollend in de bal de havenkom eens van een andere kant bekijken.

Zeskampduel

Om het sportgedeelte weer goed terug te laten keren in de jaarlijkse Menheerse Havendag zal dit jaar de ouderwetse zeskamp weer terug op het programma staan.
Jongeren die zich via school hebben opgegeven, zullen tegen elkaar strijden op de zeskampen waar na zes onderdelen zal blijken wie de sportiefste en best samenwerkende groep is. Want naast sportief zal er ook echt een beroep gedaan worden op het samenwerkend vermogen van ieder team. Uiteraard liggen er leuke prijzen voor het winnende team klaar.
Deze zeskamp zal plaatsvinden op het gras nabij de Wilhelminabrug te Middelharnis.

Mocht jij/u nog deel willen nemen aan het gave zeskamp dan is dat nog mogelijk.
Stel snel een team samen van in totaal zes personen en stuur een mail naar: l.vandenberge@goereeoverflakkee.nl.