De beide directieleden kijken toe als wethouder Arend-Jan van der Vlugt de vlag hijst voor het nieuwe pand van John P. de Wit Assurantiën.
De beide directieleden kijken toe als wethouder Arend-Jan van der Vlugt de vlag hijst voor het nieuwe pand van John P. de Wit Assurantiën. Foto: Adri van der Laan

Officiële opening gebouw John P. de Wit Assurantiën

STELLENDAM - Onder stralende weersomstandigheden werden vrijdag en zaterdag de open dagen gehouden bij John P. de Wit Assurantiën aan de Langeweg in Stellendam. Het startsein hiervoor werd gegeven met het hijsen van de vlag voor het pand door wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Hiermee werd ook het nieuwe onderkomen van het bedrijf officieel geopend.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Vrijdag en zaterdag wisten velen de weg te vinden naar het pand van John P. de Wit Assurantiën aan de Langeweg in Stellendam. Tijdens de open dagen kon jong en oud kennis nemen van het nieuwe kantoor van het bedrijf. Na een verbouwing van het voormalige Rabobankgebouw, presenteerden personeel en directie met zichtbare trots hun nieuwe onderkomen.

Het moment van officiële opening kon onder een stralende zon op het buitenterrein worden gehouden.
Directeur Jan van Velzen ging in zijn toespraak 45 jaar terug, toen het assurantiekantoor van start ging. Hij verhaalde van de groei van het bedrijf, dat naast verzekeringstussenpersoon ook een vestiging van de RegioBank is. Sinds de verhuizing eind vorig jaar heeft men ervaren dat het nieuwe pand veel meer ruimte biedt dan het oude pand aan de Korteweg. Van Velzen verzekerde zijn gehoor dat hij heel trots was met het nieuwe pand. Ook was hij blij met huurder het Waterschap Hollandse Delta, dat in een deel van het pand een regiokantoor heeft.

Naast meer ruimte heeft het pand ook een betere uitstraling. Dit is ook van belang voor de RegioBank. "In deze tijd zien we financiële dienstverleners zich juist terugtrekken uit dorpskernen. Persoonlijk advies en dat dichtbij, letterlijk en figuurlijk gezien, schijnt niet meer van deze tijd te zijn", aldus Jan van Velzen.

Directeur Hans Juch blikte in zijn toespraak in de toekomst. Hij benadrukt dat de overheid steeds kritischer naar de branche gaat kijken. Hij gaf aan dat het bank- en verzekeringswezen in de afgelopen acht jaar een enorme imagoschade heeft geleden. "De prijs van hebzucht wordt duur betaald".
"Maar juist in deze periode kunnen wij als adviseurs het verschil maken", aldus Juch. Hij noemde de kernwaarden betrouwbaarheid en continuïteit. "Deze bedrijfsethiek brengt ons uiteindelijk het verst".
Naast het eigen personeel dankte Juch allen die aan de verbouw van het nieuwe kantoor hebben meegewerkt. Hij noemde Wilco Neeskens uit Yerseke, de makelaar voor de begeleiding naar de uiteindelijke aankoop van het Rabopand. Architect Jan van Ballegooijen "heeft op zeer bevlogen wijze de juiste accenten aan en om het gebouw weten te creëren". Verder noemde hij zijn broer Samuël Juch die de bouw heeft begeleid.

In hun toespraken lieten beide directeuren weten dat ze het niet alleen van hun eigen kracht en inspanning hebben te verwachten want ze lieten weten dat ook het vernieuwde bedrijf niet zonder de zegen en genade van God kan blijven bestaan.

Vlag

Aan wethouder Arend-Jan van der Vlugt was de eer om de bedrijfsvlag te hijsen, waardoor het pand officieel voor geopend kon worden verklaard.
Van der Vlugt complimenteerde de mensen van het assurantiekantoor namens het gemeentebestuur met het bereikte resultaat. Hij noemde het pand "Buiten fris en stijlvol, met voldoende parkeergelegenheid. Binnen ruim en rustig".
Verder waardeerde Van der Vlugt het dat het bedrijf in Stellendam is gebleven. Hij was eveneens blijf dat er bij de verbouw zoveel mogelijk gebruik is gewerkt met lokale ondernemers. "Goed voor de economie, goed voor Stellendam en onze gemeenschap".

Als Stellendammer noemde hij ook de 'goede naam' die het bedrijf had opgebouwd. "Al jaren zijn jullie actief en bedienen jullie de klanten op een zeer betrokken en klantgerichte manier, die zeer gewaardeerd wordt".