Natasja Zegers-van Heest (Foto: Ivo Rikkert)
Natasja Zegers-van Heest (Foto: Ivo Rikkert) Foto: Hans Villerius

Goereese kapster zet zich weer nationaal op de kaart

GOEDEREEDE – Opnieuw heeft de Goereese kapster/hairstyliste Natasja Zegers-van Heest zeer hoog gescoord tijdens de jaarlijkse Coiffure Award. Binnen de categorie Pers Award wist ze de tweede plaats te veroveren, waarmee ze hier de op één na de beste van Nederland werd. "Hier ben ik echt héél blij mee!", reageert Natasja dan ook enthousiast. Binnen de kappersbranche wordt het evenement "ongelooflijk belangrijk" genoemd. "Passie, creativiteit, ambacht, inspiratie en ongekende gedrevenheid komen tijdens hier bij elkaar en dat maakt dit evenement zo uniek", aldus de organisatie.

Door Hans Villerius

De Coiffure Award is de meest prestigieuze prijs binnen de Nederlandse kappersbranche. Een wedstrijd op topniveau, waaraan de beste kappers van Nederland meedoen. De wedstrijd wordt gehouden op basis van haarmodefotografie. Voor deelname aan de wedstrijd zenden kappers/hairstylisten foto's in van hun werk, waarmee ze aangeven hoe volgens hen het komende seizoen de trend op het gebied van haarmode zal worden. Met name op dit laatste – met als aandachtsgebieden coupe, visagie en styling, die perfect in balans horen te zijn – worden de inzendingen beoordeeld. Maar ook op de kwaliteit van het ingezonden fotowerk.
De meer dan tweeduizend inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die gevormd wordt door nationale en internationale grootheden uit de beautywereld, vakbladen en consumentenbladen. Het evenement wordt ieder jaar afgesloten met een gala-uitreiking. De Coiffure Award bedoelt de kappersbranche in Nederland op een nog hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van deze branche.
De wedstrijd, die georganiseerd wordt door Schwarzkopf Professional en het vakmagazine Coiffure, werd ditmaal voor de 23e keer gehouden. En Natasja deed voor de vierde achtereenvolgende keer mee. In 2011 voor het eerst, waarbij ze meteen als tweede eindigde in de categorie Dames. In 2012 eindigde ze als derde in deze categorie én in de categorie Press Award. Vorig jaar werd ze eerste in de categorie Dames. En nu dus tweede in de categorie Pers Award.
De Pers Award is een speciale categorie binnen de Coiffure Award. Een jury van gerenommeerde beautyredacteuren van consumenten- en vakbladen kiest zijn favoriete fotoset uit alle inzendingen. Alle categorieën binnen de Coiffure Award dingen mee naar de Pers Award. Deze prijs staat bij de kapper hoog in aanzien. Glossy magazines bepalen en tonen hét modebeeld, zowel nationaal als internationaal. De waardering van deze journalisten is dus van groot belang voor de kapper. Bovendien worden de beste beelden regelmatig geplaatst in de glossy's, wat een extra waardering voor de deelnemende kapper betekent.
Het winnen van een Coiffure Award betekent een gezaghebbende erkenning van inzet, kwaliteit en creativiteit, en kan door de kappers zonder meer als 'Oscaruitreiking' worden gezien, en door de klant als keurmerk voor zijn of haar kapper. Tijdens een gala-avond in de Amsterdamse RAI, tijdens het voorlaatste weekend, werden de 'haar-Oscars' uitgereikt. En Natasja hoorde hier dus weer bij!