De bruidsjurk die door Joke Rozenbeek werd ingestuurd. Foto: Leonard van den Velde
De bruidsjurk die door Joke Rozenbeek werd ingestuurd. Foto: Leonard van den Velde Foto: Leonard van de Velde

Gouden Naald voor ambachtelijke kleermaker Joke Rozenbeek

MIDDELHARNIS - Afgelopen zaterdag 10 mei vond het BMA-Congres plaats in Aristo te Utrecht-Lunetten. Tijdens deze dag werd de Vakwedstrijd Ambachtelijk Kleermaker gehouden. Hierbij was Joke Rozenbeek uit Middelharnis de winnaar van twee eerste prijzen die behaald werden door mee te doen aan de Vakwedstrijd, hiermee verkreeg zij de 'Gouden Naald', dit is een gouden reversspeld die slechts voor een enkeling is weggelegd, namelijk iemand die een hoogstaand product weet te maken waarbij vakbekwaamheid, techniek en creativiteit naar voren komt. Omdat ook het hoogst aantal punten behaald werden mocht zij ook de wisselbeker in ontvangst nemen.

Joke Rozenbeek heeft een Couture Atelier waarin zij bruidsmode, avondmode, kleding voor bruidsmoeders en gelegenheidskleding vervaardigt. Zij maakt hierbij gebruik van ambachtelijke technieken.
Voor de vakwedstrijd werd een bruidsjurk ingestuurd, gemaakt van mikadozijde en prachtig geborduurd kant en een handgemaakte sluier. Ook werd een mantelpakje ingestuurd gemaakt van mooie Chanellook met een rok en top van linnen, waarin diverse couture technieken werden verwerkt.
Ook werd nog een typisch Nederlands kledingstuk, geinspireerd op Staphorst, door de jury geselecteerd voor het EMTC. Dit is een Internationaal Congres in Bazel (Zwitserland) waar een prachtige show wordt gepresenteerd, waar ook landen als Duitsland, Italie, Oostenrijk en Zwitserland vertegenwoordigd zijn.
"Door mee te doen aan de Vakwedstrijd en Internationale shows worden de deelnemerst steeds uitgedaagd en wordt de lat steeds hoger gelegd, waarbij de creativiteit wordt geprikkeld, zodat het steeds weer een uitdaging wordt om mee te doen, en willen we het uitstervend beroep van de kleermaker weer een nieuwe input geven", aldus de organisatie.