De opening van de nieuwe ruimte in Het Kinderpaleis.
De opening van de nieuwe ruimte in Het Kinderpaleis. Foto: Pr

Nieuwe BSO ruimte voor Kinderpaleis

OUDE-TONGE - Kinderopvang Het Kinderpaleis heeft er sinds 1 mei officieel een nieuwe ruimte bij. De organisatie beschikt nu over een extra ruimte aan de achterzijde van het Rabobankgebouw aan de Emmastraat. Deze ruimte is speciaal voor de Buitenschoolse Opvang (BSO). Op donderdag 1 mei namen de kinderen de nieuwe ruimte feestelijk in gebruik met zelfgemaakte fruit-spiesjes en natuurlijk mochten zij ook toosten.

De ruimte kon meteen gezellig worden ingericht met beschilderde bloempotten van de kinderen. In de middag hebben de kinderen in de bloempotten zaadjes gepland, zodat zij binnenkort kunnen smullen van de eigen geteelde tomaatjes, worteltjes, augurken en sla.
De uitbreiding was hard nodig vanwege de groei van het aantal kinderen dat gebruikt maakt van de opvanglocatie. Dit jaar viert Het Kinderpaleis Oude-Tonge haar vijfjarig jubileum. Voorheen was er een combinatiegroep voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Door de groei van het aantal kinderen creƫerde Het Kinderpaleis een extra ruimte voor de BSO, zodat de organisatie nog beter activiteiten gericht op de leeftijd van de kinderen kan aanbieden. Daarnaast worden de 3-jarige kinderen hierdoor beter voorbereid op de basisschool doordat de activiteiten beter aansluiten op hun ontwikkelingsniveau.

Meer informatie over Het Kinderpaleis vindt u op www.kinderopvang-hetkinderpaleis.nl.