Afbeelding
Foto: pr

Fiori Musicali zoekt zangtalent

MIDDELHARNIS - Christelijk Kamerkoor Fiori Musicali zoekt zangtalenten. Nu is er de mogelijkheid om de sfeer te proeven bij het koor.

"Fiori Muicali is één van de weinige kamerkoren in de regio, waar jij binnenkort onderdeel van kan zijn. Om met Fiori kennis te maken heb je namelijk nu de kans om mee te doen met een speciaal instapconcert op zaterdag 1 november 2014. Vanaf aanstaande maandag kun je al aanhaken. We gaan studeren aan sprankelende en toegankelijke 16e en 17e eeuwse koormuziek van onder andere Henry Purcell", aldus de koorleiding in een uitnodiging.

Christelijk Kamerkoor Fiori Musicali is een relatief jong kamerkoor dat al 10 jaar laat horen dat goede amateurs tot een goed resultaat in staat zijn. Op dit moment heeft het koor plaats voor zowel nieuwe sopranen, alten, tenoren als bassen.

"Stel, je zingt al een tijd in een koor, je bent muzikaal en hebt een vitale stem. Zingen is een leuke hobby, naast je studie of je werk. Je kent je stukken altijd goed en zingt ook prettig samen met je partijgenoten. Maar is dat wel uitdagend genoeg voor je? In een kamerkoor telt elke stem, omdat maar een paar zangers dezelfde partij als jij hebben. Dat betekent dat je uitspraak, je klank en je intonatie heel belangrijk zijn. Een kamerkoor is dus een uitdaging voor jouw zangtalent"

Er wordt wat van je gevraagd, maar je krijgt ook veel terug: Een flexibele zangstem, een scherp gehoor en een goed ontwikkeld muzikaal gevoel zijn belangrijk. "Daarnaast de motivatie, mede om muziek thuis in te studeren, zodat we tijdens de repetities heerlijk muziek kunnen maken. Elke repetitie is een muzikale ervaring op zich en er is altijd ruimte voor humor tijdens repetities en rondom concerten. En na de concerten houden de koorleden wel van een gezellige nazit".

Op zaterdag 1 november geeft Fiori Musicali een instapconcert. "Kom zo spoedig mogelijk repeteren op de maandagavond, dan krijg je de kans om dit project mee te doen! We zingen schitterende 16e en 17e eeuwse koormuziek van o.a. Henry Purcell en Gesualdo".

Fiori Musicali repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Hervormde Kerk van Middelharnis (Ring 14). Neem contact met op via het contactformulier op de website www.fiori-musicali.nl of via onze facebookpagina. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om de sfeer te proeven.