Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Fancy Fair Albert Schweitzer Krant

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Enige tijd geleden hebben de leerkrachten van CBS Albert Schweitzer te Stad aan het Haringvliet, als gevolg van het gevolgde traject bij Innofun, een digitale krant voor de leerlingen van de school opgericht: de Albert Schweitzer Krant. (cbsalbertschweitzer.wordpress.com)

Zij besloten dat de "aftrap" zou plaatsvinden in de hoogste groepen en dat deze leerlingen zouden starten met het schrijven van stukjes. Vervolgens leveren de kinderen van iedere groep zijn of haar bijdrage aan hun krant.

Groep 7/8 wil graag geld verdienen om apparatuur te kunnen kopen, zodat ze hun werkzaamheden nog beter kunnen uitvoeren. Om over een startkapitaal te kunnen beschikken, hebben de leerlingen in februari een flessenactie gehouden. Ook zijn zij op zoek gegaan naar sponsoren; Zie het raam aan de voorkant van de school. Met het verdiende geld zijn de leerlingen nu een Fancy Fair aan het organiseren.
De afgelopen tijd hebben ze daar hard aan gewerkt. De kinderen van de hele school zijn inmiddels betrokken bij de activiteiten voor de markt.

Een ieder wordt dan ook van harte uitgenodigd om de markt te bezoeken. De leerlingen presenteren en verkopen eigen werk, er is een koopjes- en boekenkraam, win een Fotoshoot, Rad van Fortuin, de Jarige Hond, de Knikkervaas, Winnetou……, eten en drinkenkraam, barbecue, grabbelton, de appelboom, veiling van o.a schilderijen van een bekende dorpsgenoot en een podium met muzikaal talent, tafels met mooie en creatieve verrassingen.

De fair wordt gehouden in om de CBS Albert Schweitzerschool Vrijdagmiddag 16 mei van 15.00 tot 19.00 uur.