Afbeelding
Foto: Sam Fish

Arensman Machines, Oude-Tonge

Toen Arensman Machines in augustus 2011 het nieuwe bedrijfspand opende, bleek het nieuwe pand al snel te klein. Bij het voorbereiden van de nieuwbouw kon het bedrijf onmogelijk rekening houden met de groei die Arensman Machines toen doormaakte en nog steeds doormaakt.

Bas Arensman is in 1997 de grondlegger van het bedrijf geweest. Hij had een bollenbedrijf in Stad aan 't Haringvliet. Toen hij stopte met de bollen, begon hij met onderhoud en reparatie van compressoren, elektromotoren en aggregaten. Hobbymatig, maar wel professioneel.

In 2007 kwam zijn zoon Elbert in de zaak, waarna er steeds meer aan kleine tuin- en parkmachines werd gewerkt. Vanaf dat moment ging Arensman Machines zich, naast onderhoud en reparatie, meer en meer bezighouden met verkoop, voorlichting en service. Het bedrijf groeide en al gauw kwam er personeel bij. Het bedrijfspand in Stad aan 't Haringvliet voldeed niet meer aan de wensen voor een moderne en professionele bedrijfsvoering. Vandaar de verhuizing naar het nieuwe, grotere pand in Oude-Tonge, mét kantoren, showroom en een professionele werkplaats.
Arensman Machines verzorgt nu het onderhoud, reparatie, keuring, verkoop en verhuur van tuinmachines, groenmachines, kleine grondverzetmachines, generatoren en compressoren.
Het bedrijf trekt zowel particuliere en zakelijke klanten, alsook overheidsinstellingen.
"Wij hebben het principe van one-stop-shopping", zegt Mariëlle Arensman, de vrouw van Elbert. "De klant – of het nu een hovenier, een aannemer of een particulier is – kan voor 'alles' op één adres terecht. Van een maaimachine tot een bats, van een trilplaat tot een verticuteermachine en van een kettingzaag tot een graafkraan." Het productenpakket werd steeds breder door het aangaan van A-merk dealerschappen, zoals bijvoorbeeld van Stihl, Viking, John Deere, Weber en Yanmar.
Wat de klant bij Arensman Machines vindt is een gastvrije ontvangst en een vakkundig maatwerkadvies. Mariëlle: "Wij adviseren de klant, maar de klant beslist." Klanten kunnen gerust vrijblijvend in onze showroom rondkijken; waar we tevens wij de laatste stand van de techniek kunnen tonen. De klanten komen van heel Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Voorne-Putten, maar steeds vaker ook van de Brabantse Wal en Tholen.
Arensman Machines is nu een bedrijf met vier monteurs, een chef werkplaats en 2 leerlingen, naast Elbert Arensman, die zich vooral bezighoudt met de verkoop, en Mariëlle, die de administratie en receptie onder haar hoede heeft. Een familiebedrijf waarbinnen man en vrouw met de collega's zorgen voor de juiste machine op de juiste plaats.

Afbeelding