Damvereniging "Denk en Zet"

SOMMELSDIJK - Hieronder de uitslagen van de wedstrijden die maandagavond bij Damvereniging 'Denk en Zet' zijn gespeeld:

Afdeling 1

J. van Hoorn - P. Leroy 3-0
P. van Brussel - J.A. Dekker 1-1
A. van der Veer - M. Klink 1-1

Afdeling 2

A. Jelier - H. Keuvelaar 3-0
J.J. Melaard - J. de Jong 3-0

Afdeling 3

W. Drenth - J. Melaard 3-0

De strijd is zo goed als gestreden. De kampioenen van de afdelingen zijn bekend. Nog een paar losse partijtjes die nauwelijks van invloed zijn op de eindstand moeten worden afgewerkt. Van Hoorn heeft zijn laatste wedstrijd op een fraaie manier gewonnen. Daarmee behoudt hij nog een kleine kans op de derde plaats. Daarvoor komen Leroy en Dekker ook nog in aanmerking. Zij moeten beiden nog een wedstrijd spelen.
Van Brussel behaalde na een moeilijk eindspel tegen Dekker knap remise. Jammer dat hij de laatste wedstrijden nogal wat punten heeft laten liggen. Daardoor komt hij volgend jaar in afdeling 2. Dat geldt ook voor Klink, die ver beneden zijn kunnen heeft gedamd. Dat bleek in de bijzonder spannende wedstrijd die hij tegen kampioen Van der Veer speelde. Eigenlijk had hij aan het eind nog de beste papieren.
Jelier moest om tweede van afdeling 2 te worden van Keuvelaar winnen En dat deed hij heel knap. Melaard, de kampioen van deze afdeling, onderstreepte zijn eerste plaats door De Jong een nederlaag toe te brengen. En dat doe je niet zomaar.
In afdeling 3 moest nog één wedstrijd worden gespeeld, de bovenste: Drenth tegen de onderste: Jan Melaard. Jan heeft het lang volgehouden, maar uiteindelijk moest hij capituleren. Dat was geen schande, tegen zo'n topspeler, die met een groot verschil op nummer 2 van zijn afdeling geëindigd is.