Met het doorknippen van een lint opende burgemeester Grootenboer de eerste vestiging van De Beren eetcafés op het eiland. Aansluitend overhandigde ze de cheque ten bate van Project MinE. Foto's: Hans Villerius
Met het doorknippen van een lint opende burgemeester Grootenboer de eerste vestiging van De Beren eetcafés op het eiland. Aansluitend overhandigde ze de cheque ten bate van Project MinE. Foto's: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Nu ook op Goeree-Overflakkee: De Beren eetcafés opent vestiging in Ouddorp

OUDDORP – Waar tot en met de eerste week van september 2012 Restaurant Old Village was gevestigd aan de Molenweg te Ouddorp – dat toen echter door brand werd verwoest – zijn in de laatste week van april jl. de deuren van deze horecalocatie weer geopend. Alleen nu onder de vlag van een nieuwe organisatie: De Beren eetcafés. Zo heet het restaurant ook, gewoon 'Beren eetcafé'. Wellicht met een knipoog naar beregoed, of beregezellig… Zeker wat het laatste betreft is dat niet onwaarschijnlijk, want met een westernachtig interieur en een gezellig overdekt terras laat de gezelligheid zich bij binnenkomst meteen insnuiven.

Door Hans Villerius

Drie enthousiaste ondernemers hebben na de brand in 2012 het restaurant overgenomen om het nieuw leven in te blazen. Ze vonden aansluiting bij De Beren eetcafés en sloegen de handen ineen om er iets moois van te maken. En daar zijn ze zeker in geslaagd. [SS1] Niet alleen vanwege het sfeervolle interieur, dat vrijwel identiek is aan hoe het voor de brand was, maar juist ook vanwege het totaalconcept van De Beren eetcafés: een laagdrempelige horecavoorziening waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, met een ongedwongen sfeer, een aantrekkelijke menukaart die heerlijke maaltijden biedt voor een leuke prijs. Zoals een per seizoen wisselend driegangenmenu voor € 19,50. Of dagmenu's waarbij voor zo'n 10 tot 13 euro onbeperkt spareribs, sliptong of kippenpoten gegeten kan worden. Maar ook menu's speciaal voor kinderen. Het Ouddorpse De Beren eetcafé is de 21e binnen deze horecaketen en de eerste op het eiland. Jean-Paul Smits zal hier, als restaurantmanager, het gezicht bepalen en is er verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Opening

De openingshandeling werd vorige week dinsdagavond verricht door burgemeester Ada Grootenboer. Ze zei er trots op te zijn dat er ook in deze tijd ondernemers zijn die de uitdaging aandurven een nieuw bedrijf te starten. "Hopelijk is het een eyeopener voor andere ondernemers om te durven investeren als het economisch minder gaat. Maar ook voor mensen die in Ouddorp komen of die een daagje naar het strand zijn geweest is het fijn dat ze nu nóg meer keuze hebben om in een ongedwongen en gezellige sfeer ergens iets te eten, want dat vinden ze hier zeker!"
De Beren eetcafé Ouddorp is gevestigd aan Molenweg 15. Zie voor meer info (waaronder menukaart en openingstijden) www.beren.nl.

Project MinE

Voor de opening van de Ouddorpse De Beren vestiging hadden de eigenaren als eventuele cadeautip aangegeven een donatie te doen aan Project MinE, een onderzoeksproject naar de oorzaak van de spierziekte ALS, waarbij het in belangrijke mate gaat om het – op grote schaal – verzamelen en vergelijken van genetische data van zowel ALS-patiënten als controlepersonen. En dat was niet tevergeefs. Nadat de burgemeester als openingshandeling een lint had doorgeknipt, mocht ze een cheque van maar liefst 42.500 euro overhandigen ten behoeve van dit medisch onderzoek. De cheque werd in ontvangst genomen door Bernard Muller, zelf ALS-patiënt en één van de initiatiefnemers van Project MinE. En er werd zelfs over gesproken dit bedrag naar boven af te ronden, tot 50.000 euro. Een warm applaus dat volgde, was dan ook zeker welverdiend.