Hans Teunis van ENRA (links) overhandigt de fiets aan Dimmen Borgdorff. Rechts staan André van 't Hof en Elwin van Groningen van 2Wielers Dirksland.
Hans Teunis van ENRA (links) overhandigt de fiets aan Dimmen Borgdorff. Rechts staan André van 't Hof en Elwin van Groningen van 2Wielers Dirksland. Foto: Adri van der Laan

Dimmen Borgdorff krijgt een aangepaste fiets

DIRKSLAND - Ruim twee weken geleden wilde Dimmen Borgdorff uit Middelharnis zijn fiets pakken, maar tot zijn schrik was de vaste plaats waar zijn fiets altijd stond leeg. Maandag heeft hij een splinternieuwe fiets in ontvangst mogen nemen bij 2Wielers Dirksland.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Een fietsendiefstal - althans, men gaat uit van diefstal - is helaas geen belangrijk nieuws meer, maar met de fiets van Dimmen Borgdorff was toch iets bijzonders aan de hand. Vanwege zijn handicap is de fiets op verschillende punten aangepast en Dimmen had zelf ook zijn fiets van allerlei accessoires voorzien. Verder was de fiets beplakt met stickers waarop hij van zijn geloof getuigde en van zijn voorliefde voor Israël.

Fervent fietsers

Natuurlijk miste Dimmen zijn speciale fiets, want hij is een fervent fietser. Niet alleen kan men hem regelmatig op het eiland tegenkomen, maar hij maakt ook lange fietstochten in den lande. Een aantal jaren geleden heeft hij zelfs een fietstocht door Israël ondernomen. Hij nam de fiets mee in het vliegtuig en trok enkele weken door zijn geliefde Israël. Ook heeft hij een keer een fietstocht langs de Middellandse Zee gemaakt.
Het verhaal van de diefstal van de fiets haalde de landelijke pers. Zodoende kwam het verhaal ook ter ore van Stichting de Barmhartige Fietser. Deze organisatie stimuleert sociaal maatschappelijke projecten op het gebied van mobiliteit. Regelmatig bemiddelt de organisatie als het gaat om het verkrijgen van fietsen voor bijvoorbeeld mensen die een beperking hebben. De organisatie is een onderdeel van ENRA, een fietsverzekeringsmaatschappij, die op haar beurt weer een dochter is van verzekeringsmaatschappij Bovemij.

Gazellefiets

Gistermiddag was Dimmen Borgdorff uitgenodigd bij 2Wielers Dirksland. Uit handen van Hans Teunis van ENRA en van André van 't Hof en Elwin van Groningen van 2Wielers Dirksland, ontving Dimmen Borgdorff een splinternieuwe Gazellefiets, aangepast aan zijn beperking. De fiets is aangeschaft door de Stichting de Barmhartige Fietser en de mensen van 2Wielers Dirksland hebben de fiets met korting op de accessoires geleverd.
De gelukkige en dankbare eigenaar kon op de fiets naar Middelharnis terug en hij hoopt dat hij nog lang plezier mag hebben van zijn nieuwe Gazelle.