Afbeelding
Foto: pr

Fineke Janssen viert 25 jarig jubileum als zendeling

SOMMELSDIJK - Fineke Janssen, die ook in het onderwijs in Middelharnis heeft gewerkt, is al 25 jaar zendelinge in Bolivia. De Christengemeente Lachai Roï houdt samen met haar hiervoor een dankdienst.

"Hé joh, word eens wakker, ik heb wat eten en drinken voor je meegebracht. Heb je het niet koud met dat T-shirt, midden in de nacht? Hier heb je een trui."
Ze liggen overal in de stad, meestal te dronken om een normaal gesprek te voeren. Met stomme verbazing horen ze later dat die grote blanke vrouw die hen wakker maakte, helemaal voor hen uit haar mooie, veilige, comfortabele landje is gekomen: Fineke Janssen.
Fineke groeide op in Randwijk. Nu werkt zij al 25 jaar als zendelinge in Bolivia en geeft leiding aan opvanghuizen voor verslaafde jongeren. Fineke is een vrouw met lef. Op vakantie in Bolivia raakte ze zeer onder de indruk van de armoede en straatproblemen in La Paz. Allerlei vragen kwamen op haar af, onder andere of ze de strijd wilde aangaan. Finekes conclusie was: "als je niets doet en alleen maar gaat zitten afwachten, kom je er nooit achter of God wil dat je erheen gaat".
Fineke besloot zich in te gaan zetten voor de verslaafden en straatkinderen. Ze ruilde Nederland in voor Bolivia en richtte de Stichting "Mision Adulam" op. Van daaruit heeft zij vijf rehabilitatiecentra opgebouwd in El Alto. Voor jongens en mannen en voor meisjes en vrouwen, maar ook voor jonge stellen. De Heer is met haar en ze heeft alle vele jongeren tot zegen mogen zijn.
Kijk voor meer informatie op de website van stichting Zending en Gemeente: www.zendingengemeente.nl.
Op vrijdag 25 april bent u welkom vanaf 19.30 uur in het Kameraadhuis van Christengemeente Lachai Roï voor een dankdienst, die om 20.00 uur begint, voor het werk dat Fineke Janssen in Bolivia de afgelopen 25 jaar mocht doen en nog steeds doet.