Ontvang kerknieuws per mail

PAPENDRECHT - Dhr. M. van der Valk uit Papendrecht biedt de service om kerknieuws vanuit verschillende kerkelijke denominaties te ontvangen per e-mail. Er zijn vele regionale kerkbladen waar men zich op kan abonneren.

Eind 2003/begin 2004 is dhr. Van der Valk begonnen met wekelijks artikelen uit kerkbodes samen te stellen en rond te sturen naar familie, vrienden en kennissen. Doch deze uit de hand gelopen hobby bedraagt, ruim tien jaar later, inmiddels meer dan 800 lezers, verspreid in heel Nederland en ver daarbuiten. Van Amerika en Canada tot Malawi en van Spanje tot Bethlehem. De kerkelijke kaart van Nederland is inmiddels ruim vertegenwoordigd.
Jongeren en ouderen vanuit bijna alle kerkgenootschappen behoren tot de doel- en lezersgroep. Zoals ds. W. Pieters dagelijks vanuit de Psalmen citaten rondstuurt en dhr. H.C. van Woerden wekelijks citaten van Luther verspreid.
'Zo mag ik vanuit kerkelijke bladen van verschillende kerkverbanden artikelen rondsturen', aldus Van der Valk.
Hij stuurt onder meer artikelen rond die de actualiteit van het kerkelijke leven belichten en vaak door ds. J.W. van Estrik geschreven worden. Die worden afgewisseld met meditatieve momenten die ds. M. van Kooten vaak onder zijn gemeenteberichten vermeldt. Verder ontvangt hij onder meer artikelen van ds. W. Pieters en ds. D.W. Tuinier en hij haalt artikelen vanuit diverse kerkbodes van zowel Hervormde zijde alsmede ook vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Gemeenten. De komende tijd zullen er regelmatig artikelen van dr. P. de Vries geplaatst worden. Enkele titels zijn: Een kind van God thuisgehaald; Heeft God alle mensen lief?; De rechtvaardiging door het geloof alleen.
Enkele daarvan zijn ondergebracht op de site: www.vandervalk-kerknieuws.nl. Tevens vindt u daar wekelijks een column door bekende en onbekende Nederlanders geschreven.
Ook u kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: grava@solcon.nl.