Afbeelding
Foto: pr

Begin Koningsdag sportief met de 39e Rabobank Omloop van Menheerse

MIDDELHARNIS - Zoals Koning Willem Alexander de traditie in ere houdt om zijn verjaardag met het hele land te vieren, zo houdt ook AV Flakkee de traditie in ere om deze dag sportief te beginnen met de Omloop van Menheerse. Op zaterdag 26 april is de prestatieloop toe aan de 39e editie.

De start zal om 10.45 uur plaatsvinden onder aan D'n Diek ter hoogte van het Diekhuus. In het Diekhuus is er vanaf 08.45 uur gelegenheid tot inschrijven, dit kan tot maximaal 10 uur. De route leidt de lopers om de dorpskernen van Middelharnis en Sommelsdijk en gaat over een afstand van 6,8 km. De kosten bij na-inschrijving zijn € 6. Voorinschrijven kan tot en met 21 april via www.avflakkee.nl. Uw startnummer ligt dan gereed bij de start en voor € 4 bent u startklaar. In de Technische school is er gelegenheid tot omkleden en douchen.
Voor de snelste deelnemers in de categorieën jeugd, senioren en veteranen worden prijzen ter beschikking gesteld. Vorig jaar was het Wim Padmos uit Rockanje die de wedstrijd won, hij bezit tevens het parcoursrecord van 21.14 dat in 2000 neergezet is. Bij de vrouwen staat het parcoursrecord op naam van Amina van Putten, in 2008 noteerde zij 24.12. Vorig jaar kwam Laurey van den Berge al tot 24.21, dit jaar zal ze opnieuw een poging wagen.
Ook zullen de Start-to-Run lopers in deze wedstrijd hun einddoel behalen. Nadat zij twaalf weken onder begeleiding van de trainers van AV Flakkee zijn gegroeid naar een prachtig niveau zullen ze deze periode verzilveren met het uitlopen van deze wedstrijd.
De prijsuitreiking zal om 11.15 uur plaatsvinden op het Diekhuusplein, waar u gezellig nog wat na kunt praten. Bij inschrijving en deelname ontvangt u een bon voor een gratis kopje koffie, aangeboden door Croissy. Elke finisher krijgt een attentie en de mooiste Oranje-renner krijgt een extra attentie.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.avflakkee.nl.