Realisatie van grondgebonden zonneparken op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Door een samenwerkingsverband tussen partners, toeleveranciers, investeerders en Groothandel Gebar B.V. bestaat er een mogelijkheid om grondgebonden zonneparken te realiseren op Goeree-Overflakkee.

Nu de gehele buitenring van het eiland is vrijgegeven om, op nader te bepalen locaties, windmolens te laten verrijzen is nu het moment aangebroken een alternatief in duurzame energie onder de aandacht te brengen. "Dat wij hier op het eiland veel meer energie moeten produceren dan wijzelf verbruiken is een zekerheid. Nu hebben we nog mogelijkheden hier een andere invulling aan te geven. Zonder windenergie worden de beoogde doelstellingen niet behaald. Maar in combinatie met andere duurzame energieopwekkende oplossingen kunnen we wellicht tot een beter en evenwichtigere invulling van het eiland Goeree-Overflakkee komen", aldus de initiatiefnemers.

Het plaatsen van Zonnepanelen is een evenwichtige invulling . "Met als voorbeeld het grondgebonden zonnepark de Klepperstee in Ouddorp is het bewijs geleverd dat het prima kan opgaan in de natuur zodat de overlast tot het minimum beperkt kan blijven".

"U als inwoner van Goeree-Overflakkee moet de mogelijkheid krijgen om ook te investeren in deze zonneparken. Immers niet iedereen heeft de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. Simpelweg omdat de locatie niet geschikt is, of het aangezicht van het pand wordt er niet echt fraaier van als er zonnepanelen op het dak zouden liggen", aldus de initiatiefnemers. Bent u voorstander van zonneparken en wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, ga dan naar de website www.Zonneparken-goeree-overflakkee.nl.

Al meer weten en kennismaken? Op Tweede Paasdag is er op het eiland een KijkbijdeBoerdag. Groothandel Gebar B.V. staat bij akkerbouwbedrijf Jacobs in Den Bommel. Naast tal van andere activiteiten kunt u kennismaken met zonnepanelen, een installatie in werking zien en nog veel meer.