Afbeelding
Foto: PR

'MBO Groen moet je doen'

SOMMELSDIJK - Op woensdag 16 april, van 19.00 tot 21.00 uur, geeft het mbo van het Edudelta College Sommelsdijk een inkijk in de vele inspirerende mbo-opleidingen die daar worden verzorgd. Heb jij nog geen keuze gemaakt voor je mbo vervolgopleiding, wil je een andere mbo gaan volgen of ben je belangstellend wat het Edudelta College heeft te bieden, dan ben je van harte welkom aan Groene Zoom 113 te Sommelsdijk.

Door Caroline Rijpkema

In het landelijk gelegen gebouw verzorgt Edudelta haar mbo-opleidingen met veel keuzes, vooral in de groene sector. Zij biedt onderwijs op maat en leidt beroepsgericht op in de BOL (beroepsopleidende leerweg) en de BBL (beroepsbegeleidende leerweg), dit voor niveau 1 tot 4 in de verschillende sectoren. Ook zijn er projecten die betrekking hebben op de opleiding "Groene ruimte" (hovenier/groenvoorziening), "Groen", "Grond en Infra" (loonwerk), "Plantenteelt" (openteelt/akkerbouw)en de opleiding "Dierverzorging" waar alle dieren aan bod komen. Van "kip tot olifant", onze dierentuinprojecten in binnen en buitenland zijn ervaringen die je niet meer vergeet. Wil je liever een project met paarden? De paardenklasleerlingen van het vmbo Edudelta College Middelharnis zijn je graag te gast. Menig student sluit zijn PVB succesvol af met een project in de paardenbranche.

De nieuwe opleiding "Allround recreatie-/parkmedewerker" is een prachtige opleiding voor in de recreatiesector waar de student het vakmanschap en gastheerschap van de recreatieve dienstverlenende sector leert. Van aankleding en verzorging van het (natuur)terrein, tot (technisch) onderhouden van gebouwen en diverse faciliteiten. Alles komt aan bod. Deze opleiding gaat het nieuwe leerjaar 2014-2015 voor het eerst van start.

Op 16 april van 19.00-21.00 uur, tijdens de open avond op het mbo van het "Edudelta College" Groene Zoom 113 te Sommelsdijk, geeft men graag meer informatie over de opleidingen. Zie ook www.edudelta.nl/middelharnis.