Het complete team van Dörr en Van Rossum Makelaardij, voor hun tweede vestiging. Foto: Hans Villerius
Het complete team van Dörr en Van Rossum Makelaardij, voor hun tweede vestiging. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Dörr en Van Rossum Makelaardij nu ook in Ouddorp

OUDDORP – Dörr en Van Rossum Makelaardij heeft de vleugels verder uitgeslagen. Met een tweede vestiging, aan de Boompjes in Ouddorp, heeft het zijn werkgebied als beëdigd NVM-makelaar uitgebreid. En dat niet alleen. Ook de expertise van Jaap van Veen, van Klasse Makelaardij te Stellendam, wordt ingevlogen voor wat betreft het uitvoeren van woningtaxaties. Daarnaast is Jaap van Oostenbrugge aangetrokken, die met zijn capaciteiten op zowel commercieel als technisch gebied het aanspreekpunt zal zijn van klanten in het nieuwe kantoor te Ouddorp, dat op 1 april jl. de deuren opende.

Door Hans Villerius

"We hebben te maken met een markt die weer aantrekt. Er zijn meer transacties. En dan moet je als ondernemer niet stilzitten, maar de timing benutten als de economie aantrekt", zegt Albert van Rossum van Dörr en Van Rossum Makelaardij. "Wij hebben al onze vestiging in Middelharnis, maar er ligt voor ons ook markt in Ouddorp en omgeving, juist ook als NVM-Makelaar, met volledige toegang tot Funda, dat alle mogelijkheden biedt op het gebied van woningverkoop. Te midden van het grote aanbod moet je zorgen dat je er bovenuit springt, ook vanwege je deskundigheid en bevoegdheid om woningen te taxeren voor zowel de bank, de Belastingdienst als de Rechtbank."

Taxaties

Voor dit laatste zal vooral Jaap van Veen uit Stellendam, zelf ook NVM-makelaar, gaan acteren binnen Dörr en Van Rossum Makelaardij. Van Veens eigen makelaarskantoor, Klasse Makelaardij, is per 1 april jl. beëindigd en de bestaande portefeuille is opgenomen in het aanbod van Dörr en Van Rossum, zodat er met een portefeuille van 90 woningen gestart kan worden. "Vanwege mijn leeftijd is het een mooie overgang om uit de huizenverkoop te gaan en door middel van taxaties toch in de branche te blijven", zegt Van Veen. "En voor ons bedrijf", vult Van Rossum aan, "betekent het naast expertisewinst dat wij taxaties nóg sneller uit kunnen voeren."

Klanttevredenheid

Jaap van Oostenbrugge zal het gezicht vormen van de nieuwe vestiging in Ouddorp. "Op onze website scoren we met een 8,3 al een heel hoge klanttevredenheid, maar ik zie het als een uitdaging om dat nog verder naar boven te krijgen!", geeft hij aan. "Die score is een gemiddelde van onze klantbeoordelingen, ondanks het lange verkooptraject dat we de laatste jaren door de economische crisis hebben gehad", vult Van Rossum aan. "Het is belangrijk om de relatie met je klanten juist ook op langere termijn te waarborgen, dat is de kunst. Daarnaast spelen wij in op een volledige automatisering, zelfs met een eigen app. Dat is uniek in makelaarsland."

Laagdrempelig

Alle drie zijn ze geboren en getogen eilandbewoners, Albert van Rossum, Jaap van Veen en Jaap van Oostenbrugge. Ze hechten daar ook aan omdat ze daarmee het eilandgevoel van binnenuit kennen. "Wel belangrijk om je als klant bij ons thuis en vertrouwd te kunnen voelen, als je zulke belangrijke verkopen of aankopen gaat doen", licht Albert toe. "Mede daarom wilden we ook in Ouddorp gevestigd zijn, te midden van ons publiek zitten, pal in het centrum, laagdrempelig, voor iedereen bereikbaar en door iedereen te vinden, net zoals in Middelharnis in ons karakteristieke pand op de hoek Oostdijk/Voorstraat, waar we sinds een jaar zitten. Een geweldige plek! Maar ook eilandbreed willen we ons kantoor profileren, zodat we nog meer aanbod krijgen en we als makelaarskantoor verder zullen groeien."
Met het oog op dit laatste is Dörr en Van Rossum ook goed vertegenwoordigd in nieuwbouwprojecten. Zoals 'Oosterpark' te Ouddorp, waarvan begin mei de 2e fase in verkoop gaat. Op donderdag 25 april gaat ook de 2e fase van 'Zomerland' te Stellendam in de verkoop. En van 'Hart van Dirksland' zijn vijf van de acht woningen inmiddels verkocht.

Binnendienst

"Heel belangrijk bij al onze activiteiten", geeft Albert van Rossum aan, "zijn onze medewerksters van de binnendienst. Zonder hen ben je als makelaar gewoon uitgeschakeld." Het zijn Jessica Durinck en Christianne Rottier, laatstgenoemde is stagiaire van het Hoornbeeck College, die werkzaam zijn in de vestiging Middelharnis, dat als centraal kantoor van Dörr en Van Rossum Makelaardij fungeert. Ook voor de klant wordt met één centraal telefoonnummer gewerkt: 0187 486343. Het adres van de nieuwe Ouddorpse vestiging is Boompjes 21, het kantoor in Middelharnis is te vinden aan Oostdijk 2. En wie meer informatie wil, kan terecht op www.dr-makelaardij.nl.