't Prieel: geheel tot uw dienst. Foto: De Staver
't Prieel: geheel tot uw dienst. Foto: De Staver Foto: Hans Villerius

'Help 't Prieel zijn grandeur terug te krijgen!'

SOMMELSDIJK – Met de oproep zoals in de kop boven dit artikel verwoord, treedt momenteel Recreatiecentrum De Staver naar buiten. En heel speciaal richt 'het bruisend middelpunt van het eiland' zich daarbij tot toekomstige bruidsparen. In de jaren '80-'90 van de vorige eeuw was 't Prieel een veel gevraagde locatie voor trouwpartijen. Voor huwelijksfeesten was het een gelegenheid met allure. Die populariteit is echter geheel verdwenen. Een handjevol bruidsparen houdt er nog hun trouwfeest of receptie. En daar wil De Staver wat aan gaan doen. Graag krijgt het recreatiecentrum zijn bruidsparen en hun gezelschap terug. Maar hoe krijg je ze weer binnen? Hoe wordt 't Prieel weer 'hot' onder hen die elkaar het ja-woord willen gaan geven? Voor het antwoord op die vraag legt De Staver graag het oor te luisteren bij… toekomstige bruidsparen zelf!

Door Hans Villerius

"In 't Prieel vindt van alles plaats", zegt Staver manager Lesly Wolters. "Van vergaderingen en congressen tot bedrijfsfeesten, van culturele programma's met muziek en theater tot bridgeavonden en kerkdiensten toe." En dan die enkele bruiloft nog. "Maar", zo vervolgt Lesly, "door de multifunctionele beschikbaarheid van 't Prieel bekent deze gelegenheid misschien wel te weinig kleur, ademt 't misschien wel te weinig díe sfeer waarin bruidsparen juist graag hun trouwerij vieren. Toch willen we de ambiance graag weer zo pikant maken dat het triggert om weer graag voor De Staver, voor 't Prieel te kiezen. En wat kun je dan beter doen dan goed te luisteren naar wat bruidsparen nu precies willen? Daarom nodigen we deze maand tien bruidsparen uit om ons te komen vertellen wat hun wensen zouden zijn voor wat betreft het verbeteren van de sfeer binnen. Daar beleggen we een avond voor. Naar aanleiding van de input die we dan krijgen, maken we een soort ontwerp dat we tijdens een latere bijeenkomst presenteren aan dezelfde bruidsparen. Overgebleven wensen of nadere ideeën kunnen dan nogmaals worden aangegeven en zo mogelijk worden ook die nog meegenomen in het definitieve ontwerp. Zodat uiteindelijk na een verbouwing een Prieel nieuwe stijl uit de verf komt die geheel beantwoordt aan de wensen van het bruidspaar anno 2014."
Het is een idee van Lesly zelf om het zo aan te pakken. Zijn creativiteit wil, juist in tijden als dingen beter zouden kunnen, nogal eens uitkomst bieden, zegt hij. "Dan zie ik vooral kansen liggen. Zo hopen we ook 't Prieel te kunnen gaan voorzien van een hoognodige upgrade."
Volgens een voorlopige planning zal renovatie van 't Prieel komende zomer van start gaan. Daarnaast worden wat de manager betreft in de toekomst ook huwelijken in De Staver voltrokken. Hierover is al overleg gaande met de gemeente. "Een bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand hebben we zelfs al in eigen huis!", zegt hij trots.

Vrijblijvend

Overigens benadrukt Lesly dat het voor toekomstige bruidsparen geheel vrijblijvend is om mee te doen met 'Help 't Prieel zijn grandeur terug te krijgen'. "Men hoeft zich niet moreel verplicht te voelen daarna daadwerkelijk hier de trouwerij te vieren, want alles op de trouwdag moet geheel naar eigen wens blijven, dus ook het feest. Stelletjes die meedoen krijgen wél van ons een aantrekkelijke beloning. Maar wat dát is, houden we als een verrassing…"
Belangstellenden kunnen zich tot en met 30 april a.s. aanmelden via de mail: info@destaver.nl, of via de website: www.destaver.nl (doorklikken op 'Horeca & zalen' en daarna op 'Bruidsparen gezocht'.

Nieuw concept

Daarnaast heeft De Staver om het gebruik van zalen aantrekkelijker te maken een nieuw concept ontworpen voor zaalhuur en bediening: geheel naar eigen wens. Wilt u alleen een zaal huren en bediening, hapjes of drankjes zelf regelen? Geen probleem. Of wilt u een zaal inclusief bediening, maar zelf voor hapjes en drankjes zorgen? Ook prima. Of u wilt afspreken voor zaalhuur, bediening, drankjes, maar geen hapjes op bitterballen na? Ook dat kan. Met andere woorden: zaalhuur, bediening en catering is geheel maatwerk geworden. En om ook degenen voordeel te bieden die all-in willen arrangeren – dus een totaalpakket van zaalhuur, bediening, hapjes en drankjes – wordt hierop een aantrekkelijke korting gegeven, afhankelijk van het aantal personen waarvoor een zaal wordt besproken. "Maar hoe het ook zij", zeg Lesly, "voor een all-in pakket hoeft nooit meer dan € 25 per persoon neer te worden gelegd, en dat is beslist niet duur!" Natuurlijk wordt het wel duurder als ook een diner, een fotograaf of welke extra persoonlijke wensen dan ook gewenst zijn, maar dat spreekt voor zich."
Zie voor meer info www.destaver.nl of bel naar 0187 483306.