Blokje 1
Blokje 1 Foto:

<Blokje 1>

Wraps uit het vuistje
Als je een gezond alternatief voor brood wil, denk dan eens aan wortelwraps. Maak makkelijke miniwraps van gele wortelwraps, rucola, roomkaas en serranoham van de lokale slager. Zijn wraps niet je ding, dan kan je bij die laatste ook terecht voor lichte en frisse salades die goed bij het voorjaar passen. Bijvoorbeeld sellerysalade, lunchsalade, rauwkostsalade of ei-bieslooksalade.

<Blokje 2> 

Kwark met fruit
Picknicken doe je bij oplopende temperaturen; iets verfrissends zou dus wel lekker zijn, maar een vriezer kun je niet meenemen. Wat wel kan; een koelbox of koelelement. Neem een fruitig of naturel smaakje ambachtelijke kwark en meng een beetje fruit mee. Lekker koel en gezond! Er zijn op Goeree-Overflakkee genoeg boeren die hun eigen kwark produceren en verkopen.

<Blokje 3>

Koude salade
Neem een flinke hand cashewnoten of stukjes walnoot*, maak een dressing van olijfolie, honing, peper en zout en meng dit door elkaar. Neem een bordje veldsla, snipper een uitje en roer de dressing en de noten daardoorheen. Maak het af met schijfjes geitenkaas, waar je een klein druppeltje honing overheen giet. Hanteer qua hoeveelheden en verhoudingen vooral je eigen smaak, maar neem als basisregel dat de sla en ui ongeveer een derde van het gewicht van de totale salade uit moet maken en dat de dressing voor minimaal twee derde uit olijfolie moet bestaan. Hartstikke gezond, licht verteerbaar en toch heel voedzaam!

*Een heel goed alternatief voor noten kunnen gerookte spekjes zijn.

Blokje 2
Blokje 3