Afbeelding
Foto:

Elke match is een feestje

op de banenmarkt

De drukbezochte banenmarkt van het Ontwikkelbedrijf van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft voor veel ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden gezorgd.

Vijftien werkgevers stonden donderdag 6 oktober klaar om potentiële nieuwe medewerkers te werven. Werkzoekenden konden er kennismaken met hun mogelijk nieuwe collega’s. Ook konden de bezoekers kennismaken met de ontwikkellijnen van het Ontwikkelbedrijf Webego. Deze lijnen zijn opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld een handicap of omdat ze nieuw in Nederland zijn, te ‘ontwikkelen’ naar werk dat bij hen past. Bijvoorbeeld op het gebied van groenonderhoud, schoonmaak, in een winkel of als taxichauffeur.

“Een banenmarkt biedt kansen. Zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers”, vatte wethouder Berend Jan Bruggeman (arbeidsmarkt) het doel van de banenmarkt samen. “En elke match is natuurlijk een feestje.”

De organisaties die deelnamen aan de banenmarkt waren DS People, AB Zuid-Holland, De Koffieboer, Aldi, Lidl, PLUS Slingerland Middelharnis, CS Staal, Dupolco, Bij Marc, Strukton, Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee, Tzorg, stichting MATE, Center Parcs Port Zélande en de gemeente Goeree-Overflakkee.