Hoppenbrouwers opent

Goereese praktijkschool

Installatiebedrijf Hoppenbrouwers heeft overal in het land praktijkscholen. Op 16 september ging nummer vijftien van start in Goedereede. Wethouder Berend Jan Bruggeman verzorgde de feestelijke opening.

Martin van Wijk, vestigingsleider van Hoppenbrouwers in Goedereede: “Met de opening van een eigen praktijkschool in Goedereede kunnen we iedereen met interesse in onder meer werktuigbouwkunde, zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract.”

Hoppenbrouwers wil de komende jaren groeien naar een bedrijf met veertig vestigingen verspreid over het land, met in totaal 5.000 medewerkers. “Goed personeel is dan onontbeerlijk. In onze nieuwe praktijkschool kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Wij geloven in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd al met ons bedrijf kunnen meegroeien.” Het bedrijf streeft er dan ook naar om bij alle vestigingen een praktijkschool te openen.