Afbeelding
Foto: tollix (c

Nieuw pand Visser & Visser:

transparant, fris en innovatief

“Het loopt storm en de reacties zijn lovend”, zegt vestigingsleider Jan Kieviet tijdens het open huis in het gloednieuwe kantoor in Middelharnis. “Mensen zijn ook wel verrast. Ze verwachten dit niet van een standaard accountantskantoor. Nou, dat zijn we dus ook niet… Wij proberen altijd te verrassen. Dat zie je in hoe wij werken en dat zie je ook hier in ons nieuwe pand.”

Visser & Visser zette op 15 september de deuren open. Relaties, familieleden, kennissen en andere belangstellenden kwamen naar de Rottenburgseweg om het nieuwe kantoorpand te bekijken. Dat gebeurde uiteraard in een feestelijke sfeer, met lekkere hapjes en drankjes. Jonge pianisten speelden mooie achtergrondmuziek. Buiten, voor de deur, waren tenten met een terras geplaatst. Kinderen konden zich daar vlakbij uitleven op een springkussen.

Schot in de roos

In de gezellige drukte heeft Jan Kieviet wel even tijd om iets te vertellen over de nieuwe behuizing. “Dit is een pand dat bij ons past. Het is transparant, fris en innovatief. Het is gastvrij voor onze klanten en het biedt de collega’s fijne werkplekken”, zegt de vestigingsleider van Visser & Visser Middelharnis. “We hebben veel aandacht besteed aan de inrichting en het interieur. Er zijn zorgvuldige keuzes gemaakt, want we wilden het in één keer goed doen. Dit is een schot in de roos.”

Flexibel en gevarieerd

Over de werkplekken is nog meer te vertellen. Die zijn flexibel en gevarieerd. De mensen van Visser & Visser kiezen dagelijks een plek aan de hand van wat er op het programma staat: solo aan de slag, samen werken, overleggen, brainstormen… Jan Kieviet: “Je ziet ze elke dag weer op een andere werkplek zitten.”

Maar het nieuwe pand heeft nog veel meer te bieden. Zo is er een plek om te ontspannen – met onder andere een tafelvoetbalspel – en een aantrekkelijk ingerichte ruimte om te lunchen en bijvoorbeeld even wat te lezen.

Gastvrijheid 

Wie door de voordeur naar binnen komt, stuit niet op een balie, maar ziet een uitnodigende koffiecorner. “Een balie vinden wij niet gastvrij”, zegt de vestigingsleider. “Wij zeggen: kom naar binnen en ga lekker zitten.”

Gastvrijheid is sowieso een eigenschap die Visser & Visser kenmerkt en die na de verhuizing veel beter tot zijn recht komt. Dat is mede te danken aan de manier waarop interieurstyliste Jacoba Struik het interieur heeft vormgegeven en van kleur voorzien. “Ik vind het leuk om buiten de lijntjes te kleuren”, zegt ze. “Anders dan anders. De sfeer is open en gezellig. Laagdrempelig en gastvrij.”

Plek in de samenleving

“Open, licht en ruimtelijk”, zegt een bezoeker als hij de vraag krijgt wat hij van het nieuwe kantoor vindt. “Echt een mooi pand. Het maakt ook duidelijk dat Visser & Visser een plek in de samenleving heeft.”

Ondernemer Kees Lambert, al meer dan tien jaar klant bij Visser & Visser, is ook onder de indruk. “Het pand spreekt mij erg aan. Het is mooi ingericht en licht. Het tegenovergestelde van oubollig. Die flexibele werkplekken zien er goed en functioneel uit. Eigenlijk zou ik hier weleens willen komen kijken als iedereen aan het werk is. Nu, tijdens het open huis, krijg je een eerste indruk, en die is heel goed.”

Mijn rechterhand

Kees Lambert wil, tussen de feestelijkheden door, ook best even wat kwijt over de dienstverlening van Visser & Visser. “Ik zie mijn belastingadviseur hier als mijn rechterhand, een vertrouwenspersoon, een partner… En dat geldt ook voor de andere medewerkers met wie ik te maken heb. Er is een duidelijke klik en ik vind het fijn dat ze ook bij mij in het bedrijf komen kijken. Persoonlijk, dat is het woord. Ik doe veel op het gevoel, dan is het prettig als er iemand van Visser & Visser meekijkt en zorgt voor een degelijke onderbouwing, of zegt: ‘Kees, dit is niks voor jou, ik zou het niet doen.’ Ze weten hoe ik ben en ik kan blindelings op ze vertrouwen.”


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Visser & Visser

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding