Afbeelding
Foto:

Flakkeese kunstenaars bundelen krachten

SOMMELSDIJK - Lotte Teussink en Jaap Reedijk hadden het al even op hun verlanglijstje staan, maar tijdens KunstKijk exposeren ze samen. In de galerie van Jaap Reedijk in Sommelsdijk zullen dit weekend hun schilderijen te zien zijn. "Onze ateliers zijn eigenlijk in hetzelfde dorp. We werken dus heel dicht bij elkaar, maar we exposeerden nog nooit samen. We kennen elkaars werk en weten dat dit goed samen gaat. Het gaat er dus nu van komen."

Lotte Teussink heeft haar atelier op het industrieterrein in Middelharnis. Een fijne lichte werkplek, waar ze haar werk maakt en voorbereidt voor exposities. Jaap Reedijk heeft zijn eigen galerie met atelier op de grens van Sommelsdijk en Middelharnis. Het grote pand op de Oostdijk van Sommelsdijk deelt hij met woonwinkel 19Toen, met op de gehele bovenetage het atelier, de galerie en de fotostudio. 

De schilderijen van Teussink hebben een ongebruikelijke, maar effectieve dromerigheid en onthullen mysterieuze elementen van de menselijke persoonlijkheid die normaal gesproken in het dagelijks leven verborgen blijven. Ze hanteert een intuïtieve werkwijze. Lottes schilderijen zijn geïnspireerd door verschillende elementen. 

Jaap Reedijk exposeert tijdens deze KunstKijk veel klein nieuw werk. In de geheel verbouwde galerie is daar extra aandacht voor. De schilderijen van Reedijk hebben een abstracte basis in diverse technieken. Schuren, schrappen, mengen en vooral uitproberen met diverse texturen is een beetje de basis van zijn werk. Daarna komt het fijne tekenwerk, dat uiteindelijk een verrassend eindresultaat geeft.