Impressie van de nieuwe situatie (Beeld: Meijer & Van Eerden).
Impressie van de nieuwe situatie (Beeld: Meijer & Van Eerden).

Greenpoint gaat groene waterstof produceren bij tankstation Oude-Tonge

Algemeen

OUDE-TONGE - Greenpoint Fuels gaat groene waterstof produceren bij het tankstation in Oude-Tonge. Afgelopen dinsdag werd tijdens een bijeenkomst door de initiatiefnemers uitgelegd wat er precies gaat gebeuren. Met de nadruk op het feit dat dit helemaal losstaat van een toekomstige waterstoffabriek. 

Door Mirjam Terhoeve

Half april van dit jaar kreeg de gemeenteraad het verzoek om in te stemmen met een verklaring van geen bedenkingen bij het plan voor de realisatie van een waterstofstankstation bij Oude-Tonge. Een initiatief van Greenpoint Fuels (Van Peperstraten en Van Kessel Olie). Verschillende raadsleden wilden echter wat meer informatie en riepen op om ook de inwoners van Oude-Tonge te informeren over de plannen. Daar werd gehoor aan gegeven. 

Onder de toehoorders burgemeester Grootenboer, wethouder Bruggeman, een groot aantal raadsleden, maar slechts een handjevol inwoners. En dat was jammer, omdat de avond juist voor hen bedoeld was en veel duidelijkheid gaf omtrent de plannen en de inzichten in groene waterstof. Tonnie van Pepe..