Gereformeerde Bond kampt met dalend ledenaantal

APELDOORN - De Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland heeft te maken met een dalend ledental. Vorig jaar zegden 243 leden hun lidmaatschap op. Daarmee daalde het ledental tot 7.672. Daarnaast liep het aantal abonnees van De Waarheidsvriend terug. Dat meldde het Reformatorisch Dagblad op basis van het jaarverslag van de Gereformeerde Bond, dat donderdag verscheen.

Het RD schrijft dat het hoofdbestuur van de GB „dankbaar is” voor het aantal van ruim 7.600 leden, „maar dat de daling wel hun aandacht vraagt". Gezien het grote aantal leden van de Protestantse Kerk dat zich tot de denominatie van de Gereformeerde Bond rekent, zou een aanzienlijke groei mogelijk moeten zijn.

Het dalend aantal abonnees van De Waarheidsvriend daalde met 222 naar 8.686 op 1 april van dit jaar, laat het RD weten. Volgens secretaris A. Zwerus was er in oktober nog een flinke toename en lijkt deze daling te zijn veroorzaakt door de sterke stijging van de kosten voor het levensonderhoud. In het jaarverslag wordt verder gesproken over het huwelijk, de verhouding tot Israël en de contacten met de Christelijk Gereformeerde Kerk.