Afbeelding

Beweeg-evenement voor zestigplussers

DIRKSLAND - Zestigplussers, kom in beweging! Dat is het thema van de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Fit & Fysio Dirksland sluit aan met Sterke Senioren, een kleinschalig beweeg-evenement voor alle zestigplussers in Dirksland en omgeving. Het evenement is op zaterdag 13 mei tussen 10.00 en 12.00 uur in en rondom de praktijk van Fit & Fysio Dirksland aan de Geldersedijk 22 in Dirksland.

“Veel 60-plussers bewegen te weinig. Het advies is om elke dag dertig minuten te bewegen én twee keer per week kracht- en balansoefeningen te doen”, zegt Netty Westhoeve van Fit & Fysio Dirksland. “Op deze manier blijf je langer fit, heb je minder kans om te vallen en verminder je zelfs de kans op geheugenproblemen. Wij willen onze ouderen graag helpen bij het bewegen. Daarom organiseren we dit evenement. Wie iets jonger is dan zestig, kan zich trouwens ook aanmelden. Maar: vol is vol.”

Meedoen is gratis. Het is verstandig prettig zittende kleding aan te doen en schone sportschoenen mee te brengen voor in de oefenzaal. Een jasje voor buiten is handig en iets te drinken is aanbevolen.

Na een korte uitleg over bewegen voor ouderen, maken de deelnemers kennis met de verschillende manieren van bewegen, zowel binnen als buiten. Ook is er de mogelijkheid om de fitheid te laten testen. Na de gezamenlijke afsluiting is er koffie of thee.

Aanmelden kan via telefoon 0187-603938, e-mail info@fitenfysiodirksland.nl of aan de balie van Fit & Fysio Dirksland aan de Geldersedijk 22 in Dirksland.