Een weidelijke jager, dhr. Bert Blokland, het oudste lid van de vereniging, hielp burgemeester Van Es een handje. Hij schoot de vereniging in gebruik. Na hem traden de jagers aan, die allen een lichtpatroon afschoten, dus met vuurwerk werd de schietbaan geopend.
Een weidelijke jager, dhr. Bert Blokland, het oudste lid van de vereniging, hielp burgemeester Van Es een handje. Hij schoot de vereniging in gebruik. Na hem traden de jagers aan, die allen een lichtpatroon afschoten, dus met vuurwerk werd de schietbaan geopend. Foto:

Terug in de tijd: Schietbaan Stratensweg officieel in gebruik

Woensdagavond is de schietbaan aan de Stratensweg in Sommelsdijk officieel in gebruik gesteld. Met het in gebruik nemen van een schietbaan kan men nooit wachten, totdat hij helemaal klaar is, want het is te verwachten, dat ooit alle wensen van het bestuur en de leden vervuld zullen worden. Nu echter deze op 20 mei dienst zal gaan doen als examenplaats voor cursisten, was het redelijk de overheidsinstanties hiervan ni kennis te stellen en de opening te doen plaatsvinden. 

Die opening geschiedde door burgemeester Joh. van Es, die de vereniging moest erkennen, dat ze nooit een mindere keus hadden kunnen maken, om de eenvoudige reden, dat hij nog nooit geschoten heeft en dat het schutter zijn hem volkomen vreemd is. "Maar De Wit heeft verklaard daar zijn mannetjes voor te hebben en daar vertrouw ik dan maar op". Burgemeester Van Es zei verder met graagte zijn medewerking te hebben verleend aan een echte schietbaan en zei tevens aangestoken te zijn geworden door het enthousiasme van het bestuur en de leden. "De ledenlijst liegt er niet om en als zovelen met zoveel plezier hun vrije tijd zoek willen brengen, is daar alles voor te zeggen. Bovendien hopen wij van harte, dat hier weidelijke jagers zullen worden opgeleid, want daar hebben we behoefte aan, misschien meer dan u denkt", aldus Middelharnis' eerste burger, die hoopte dat de wensen van de vereniging in vervulling kunnen gaan, waarbij de vervolmaking van de skeetbaan hoort, de halve cirkel met 8 posten; dat de hazenbaan elektrisch bestuurd zal kunnen worden. 

In ieder geval heeft Flakkee een streepje voor, want zij heeft een eigen opleiding, die door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging wordt erkend. En bovendien kan het bekend zijn, zoals ook burgemeester Van Es verklaarde, dat er een groot gebrek is aan weidelijke jagers.

Uit de krant van 1978