Het huisvesten van arbeidsmigranten -vaak werkzaam in de agrarische sector- is al langere tijd een zorg bij de gemeente (Foto: archief Eilanden-Nieuws).
Het huisvesten van arbeidsmigranten -vaak werkzaam in de agrarische sector- is al langere tijd een zorg bij de gemeente (Foto: archief Eilanden-Nieuws).

'Locatie krijgt 24/7 toezicht om mogelijke overlast tegen te gaan'

Vervolg van de voorpagina

Wethouder Daan Markwat is blij met het initiatief voor het realiseren van een grootschalige locatie in het buitengebied van Middelharnis. "Zo kunnen we tegemoetkomen aan de dringende vraag van ondernemers naar huisvesting voor arbeidsmigranten. Met een grootschalige locatie kunnen we de zaken goed regelen. Arbeidsmigranten kunnen hiermee veilig en legaal op het eiland verblijven. Ook willen we het gebruik van particuliere (vakantie)huizen door arbeidsmigranten terugdringen, dat is van belang voor onze huizenmarkt en prettige recreatie. Om mogelijke overlast tegen te gaan, vindt er op de locatie 24 uur per dag, 7 dagen in de week toezicht plaats." 

Homeflex heeft een tijdelijke vergunning aangevraagd. De aanvraag heeft betrekking op het plaatsen van 50 units van vier kamers, voor een periode van 10 jaar. De boogde locatie bevindt zich aan Eerste Groeneweg bij Middelharnis. Het college neemt binnen acht weken na indiening van een ontvankelijke aanvraag een besluit op de aanvraag. Deze termijn kan eenmalig met zes weken worden verlengd. Als de vergunning verleend is, wordt het ontwerpbesluit gepubliceerd en ter inzage gelegd. Op basis van dit ontwerpbesluit kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. De gemeente besluit alleen over de aangevraagde vergunning en maakt verder geen kosten bij dit plan.

Het is de bedoeling dat ook 'de omgeving' al vroeg bij het plan wordt betrokken. "Voordat Homeflex de aanvraag indiende, zijn er gesprekken geweest met inwoners en ondernemers van omliggende percelen", aldus de gemeente, die inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden de gelegenheid wil geven om kennis te nemen van de plannen en vragen te stellen. Hiervoor wordt nog voor de zomer een inloopbijeenkomst georganiseerd.

De Eerste Groeneweg. (Foto: Google Maps)