Afbeelding

Denk en Zet sluit damseizoen feestelijk af

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorige week zaterdag 29 april stond damvereniging Denk en Zet stil bij het feit dat het 85 jaar geleden was dat de vereniging werd opgericht door de heren M. Joppe, B. Vis, A. van Gulik en S. Koole. Dat vond plaats In de scheerwinkel van Han Breur (alias Kelly) op 7 oktober 1937.

Het bestuur van Denk en Zet had de leden met hun vrouw of vriendin uitgenodigd om in de Zwaluw te genieten van een koud en warm buffet. Voorzitter Wim Vroegindewey (dat is hij sinds 2008) opende de avond met een hartelijk welkom en vroeg aan de aanwezigen een moment van stilte zodat ieder die gewend is te bidden voor het eten daar de gelegenheid voor te geven, zo ook aan het eind van de van de maaltijd om te danken. Het is toch wel waardevol dat dit zo onder elkaar kan, respect te tonen voor elkaar en eensgezindheid te zijn in de damsport. Het is mede de drijvende kracht van Denk en Zet. Bijna alle leden waren aanwezig met hun vriendin of echtgenote. Het was een gezellige en een fijne avond. Het buffet was goed en prima verzorgd.

Na het afsluiten van maaltijd gaf de voorzitter het woord aan de heer Walraven, die ook was uitgenodigd met zijn vrouw. Hij wenste iets recht te zetten vanwege het feit dat bij de simultaanwedstrijd van vorige week iets was mis gegaan in de partij tegen Piet van Brussel. Aan het begin van de avond hebben de beide heren het eind van de partij even nagespeeld en bleek een regelrechte remise. Dus bij dezen waren er geen twee remises die avond maar drie. Gefeliciteerd Piet.

Het is het vermelden waard dat Walraven, hoewel hij op zestien borden speelde die avond, hij een partij vanuit zijn geheugen kan terughalen. Zo ook de wedstrijd tegen Piet van Brussel. Dat is toch wel zeer knap.

Walraven memoreerde nog aan een aantal zaken uit het verleden. Jan van Hoorn, die als leraar van de MULO in Middelburg verbonden was, gaf ook damles aan enkele jongelui, waarvan Walraven er een van was. Met als resultaat dat er vier leerlingen van Jan van Hoorn werden uitgezonden naar de Nederlandse Jeugddamkampioenschappen (1959) in Utrecht, waar zij Nederlands kampioen werden. Jan van Hoorn zat duidelijk te genieten toen Walraven dit nog even naar voren bracht. De avond werd besloten met een spelletje met vragen over de damsport, 'Petje op, petje af'. Het was een fijne avond zo met elkaar en iedereen was zichtbaar tevreden.

Afgelopen maandagavond waren 16 spelers aanwezig. Het Zwitserse systeem op een computer verdeelde wie tegen wie moest spelen. De uitslag van deze avond was dat Hans Melaard de meeste punten had verzameld en dus als eerste eindigde, gevolgd door Piet van Brussel en Arnold Uijttewaal.

Denk en Zet laat weten terug te kijken op een prettig seizoen. "We hopen iedereen weer terug te zien begin september 2023. Wilt u ook kennismaken om zo uw denkvermogen een boost te geven, dan kunt contact op nemen met A. Jelier (wedstrijdleider)of iemand van wie u weet die lid is van Denk en Zet.

De einduitslag van de gespeelde wedstrijden seizoen 22-23 is als volgt:

Afdeling 1:

1. Piet van Brussel (kampioen)
2. Wim Vroegindewey
3. Hans Melaard

Afdeling 2:

1. Gert Noteboom (kampioen)
2. Arnold Uijttewaal
3. Martin Meijer

Er worden nog een paar partijen thuis gespeeld, maar die zijn niet meer van belang voor de einduitslag.

Afbeelding