Hulp Vervolgde Christenen organiseert weekenden en evenementen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De komende tijd zijn er veel kansen om via evenementen betrokken te zijn bij de vervolgde kerk. Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) organiseert verschillende weekenden en bijeenkomsten.

Van 11 tot en met 13 mei organiseert HVC een Vrouwenweekend. "Het allereerste Vrouwenweekend in 2022 liet een diepe indruk achter bij veel deelneemsters", laat HVC weten. "Sommigen konden voor het eerst in tijden de zorg voor anderen even los laten en tijd nemen om met zichzelf aan de slag te gaan. Voor anderen waren het de levenslessen uit de Bijbel en van vervolgde christenen die hét verschil maakten." Voor dit weekend zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Van 8 tot en met 10 juni vindt het HVC Mannenweekend plaats. "De afgelopen jaren ontdekten al tientallen mannen hoe speciaal het is om samen te komen in de natuur. Om de telefoon even uit te laten. Om te kunnen delen met andere christelijke mannen. Binnen een weekend ontstaat er een bijzondere band. Je ontmoet elkaar als onbekenden, je vertrekt als vrienden. Het ene moment ga je in groepen uitdagende opdrachten aan, het andere moment denk je na over de grote vragen in jouw leven", aldus HVC.                         

Verder is er op 23 mei een ondernemersbijeenkomst en vindt er op zaterdag 27 mei een concert plaats in de Emmaüskerk in Barneveld met medewerking van een tweetal koren. De opbrengst van de collecte is voor de bouw van een opvanghuis voor verstoten christenen in Gambia. Meer informatie over al deze evenementen is te vinden op www.stichtinghvc.nl/agenda.