Oost Europa Werkgroep zamelt spullen in voor Roemenië

MIDDELHARNIS - Zaterdag 6 mei is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 9.30 en 11.30 uur staan de vrijwilligers klaar om hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen.

"We kunnen weer zonder grote problemen met hulpgoederen over de grens bij Roemenië", laat de stichting weten. "Wel zijn er verscherpte regels en één daarvan is: geen vuilniszakken meer in de vrachtwagen. Daarom vragen wij om de spullen aan te leveren in dozen."

Goederen die kunnen worden gebracht zijn: goed functionerende koelkasten en ander bruikbaar witgoed, nette kleding, zowel dames- heren- en kinderkleding (in dozen), incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen en dergelijke en breiwol. Ook huishoudelijke spullen zoals pannen, borden, bestek, kop en schotel, nog goed werkende keukenmachines zoals mixers, magnetrons, koffiezetapparaten, enzovoort kunnen worden ingeleverd, evenals pennen, potloden, kleurtjes, gummen, puntenslijpers en schriften. Verder welkom: (tuin)gereedschap, indien elektrisch natuurlijk wel in goede staat en werkend, één- en tweepersoonsbedden en net schoon beddengoed en één- en tweepersoons matrassen, eetkamertafels en stoelen, banken enzovoort. Klein meubilair kan in de loods worden afgeleverd. Voor ander meubilair graag even contact opnemen.

Voor alle goederen geldt natuurlijk: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat (geen 'rommel'). In de loods kan ook een kijkje worden genomen bij de verkooptafel. Meer informatie over de projecten is te vinden op www.oosteuropa-werkgroep.nl. Voor vragen tips of andere zaken kan contact worden opgenomen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl. of via tel: 06-27590230.