Afbeelding
Foto:

"Het is meer dan verdiend"

Vervolg van voorpagina

Door Kees van Rixoort

Leden van de serviceclub waren in de keuken actief, onder meer met het opmaken van de borden, en in de bediening in het sfeervolle restaurant van de Beroepscampus. Ze waren goed herkenbaar aan hun lichtgroene shirts.
Naast de inspanningen van de Rotaryleden was een grote rol weggelegd voor leerlingen van de Beroepscampus. Onder de bezielende leiding van docent Teun Koote bereidden deze koks in opleiding de maaltijd. Deze bestond uit een amuse van roompaté met rode port, een voorgerecht gemaakt van rode biet, appel en augurk, een zalmfilet met teriyakisaus en toebehoren als hoofdgerecht en een eveneens tot de verbeelding sprekend dessert: chocolade-mangobavarois met profiteroles.

Teun Koote: “Een mooie klus voor de leerlingen van klas 3 en 4. En belangrijk omdat ze hier bijvoorbeeld de snijtechnieken toepassen die tijdens het examen getoetst worden. Het is ook fijn om dit voor de vrijwilligers van Calando te doen.” Vanuit de keuken van de Beroepscampus gingen ruim veertig couverts naar de tafels in het restaurant.

Bijpraten

“Naast onze grotere evenementen – de Rotary GO Rally en de Rotary GO Classic – doen we ook iets voor vrijwilligers”, zegt Jan van der Slik, voorzitter van de eilandelijke Rotaryclub. “Zo doen we iets terug voor de mensen die wat doen voor een ander. Vorig jaar hebben we ook een diner aangeboden aan de vrijwilligers van Calando. Dat was toen heel geslaagd, ook omdat deze vrijwilligers elkaar tijdens het werk vaak niet zien, maar hier aan tafel kunnen bijpraten.”

Reden genoeg om het vrijwilligersdiner in 2023 te herhalen. “Een gezellige avond, lekker eten en drinken en genieten – daarmee zet de Rotaryclub de vrijwilligers van Calando in het zonnetje. Het is meer dan verdiend”, aldus Van der Slik.

“Jullie zijn vrijwilliger in een hospice. Dan bied je zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven. Jullie doen supergoed werk”, zei Jan Verhage, voorzitter van de Rotarycommissie die het diner voorbereidde, voordat de borden op tafel kwamen.