HGJB organiseert Studiedag Catechese

BILTHOVEN - Om catecheten en mentoren toe te rusten en te bemoedigen organiseert de HGJB op donderdag 11 mei een Studiedag Catechese in Woudenberg. In het middagprogramma is er onder andere een lezing van dr. Elsbeth Vogel, godsdienstpedagoog en docent-onderzoek bij Christelijke Hogeschool Ede, over de geloofsontwikkeling van jongeren. ’s Avonds zijn er vier workshops over de praktijk van de catechese.

Elsbeth Vogel bespreekt op basis van recente onderzoeken onder christelijke jongeren hoe je catechisanten op een passende manier kunt begeleiden in hun geloofsontwikkeling. Verder is er ´s middags een praktische lezing van Herman van Wijngaarden, medewerker catechese bij de HGJB, over het geloofsgesprek met jongeren.

Workshops

Workshops in het avondprogramma zijn ´Catechese onder druk´ door Anneke van Maanen van de HGJB, ‘Groepsdynamiek’ door Mariska Buitink van de HGJB, ‘Brainstorm met de HGJB’ door Herman van Wijngaarden en ‘Wortels en vleugels’ door Elsbeth Vogel, waarbij wordt doorgepraat over haar lezing. Deelnemers kunnen twee workshops kiezen om te volgen. Gedurende de dag is er ook veel ruimte voor ontmoeting en delen van ervaringen.

Voor meer informatie en opgave, zie HGJB.nl/catechesedag.