Afbeelding

Voor u gelezen: Onbreekbare eed

John Cross is sinds een half jaar predikant in een kleine stad in de staat Washington. Met overtuiging volgt hij zijn roeping om het Evangelie te brengen aan de kleine honderd leden van de plaatselijke Rural Grove Baptist Church. Wat niemand weet is dat John een veelbewogen leven achter de rug heeft als geheim agent bij de Amerikaanse inlichtingendienst (CIA). Tijdens zijn geheime missies heeft hij een aantal keren iemand moeten doden.

Na zijn bekering heeft John zijn oude leven verlaten en de eed afgelegd nooit meer te zullen doden. Deze belofte wordt zwaar op de proef gesteld als een oude vijand uit het verleden hem op het spoor komt en John met zijn leven wil laten boeten voor zijn daden. Niet alleen John, maar ook zijn gemeenteleden lopen ernstig gevaar. Het komt uiteindelijk tot een alles beslissende confrontatie in het kerkgebouw van Rural Grove.

‘Onbreekbare eed’ is een thriller met veel actie en wervelende plotwendingen. De omstandigheden en uitreddingen volgen elkaar soms zó snel op dat het in bepaalde passages wat onwaarschijnlijk aandoet. Verraad van binnenuit komt om de hoek kijken door een persoon waarvan John het nooit voor mogelijk had gehouden.

John worstelt met een aantal wezenlijke vragen. Is hij wel écht een nieuw mens geworden of blijven fouten uit het verleden bepalend voor de keuzes die hij maakt als het erom spant? Wie kan hij vertrouwen en in hoeverre mag je jezelf en degenen die je liefhebt verdedigen? Vergeving schenken en ontvangen krijgt uiteindelijk vorm in diverse schakeringen.

Een mooie rol is weggelegd voor de oude Lori, een wijs gemeentelid van wie John veel steun ontvangt.

‘Onbreekbare eed’ is het eerste deel van de serie ‘John Cross’ thrillers. Voor de liefhebbers van de politieke en juridische thrillers van de Amerikaanse auteur Joel Rosenberg Zowel debuterend auteur Andrew Huff als Joel Rosenberg werken – elk met eigen accenten - actuele thema’s rondom terrorisme, veiligheidsdiensten, onrust in het Midden-Oosten en de positie van de Verenigde Staten in het wereldgebeuren uit in de vorm van een spannende thriller.