Afbeelding

‘Het einde van de competitie komt in zicht’

SOMMELSDIJK - Maandag 17 april speelden de leden van damvereniging Denk en Zet weer een aantal mooie wedstrijden. Deze partijen zijn belangrijk, omdat de competitie er bijna op zit en de strijd om een mooie plaats op de ranglijst dan voorbij is.

In afdeling 1 zijn er vorige week er al twee inhaalwedstrijden gespeeld tussen Bram Jelier en Jan van Hoorn, die deze met overmacht won. In afdeling 2 speelde Jaap Jordaan tegen Arnold Uijttewaal een mooie en spannende partij, die eindigde in een remise.

De drie partijen die maandagavond 17 april gespeeld zijn doen er toe, want de strijd om een mooie plaats op de ranglijst is bijna ten einde. Geerus Kamp speelde tegen Piet van Brussel en dat ging lange tijd gelijk op, totdat Piet een schijf voor kwam te staan en zo won Piet deze partij.

De partij Wim Vroegindeweij tegen Jan van Hoorn is uitgesteld. Hans Melaard speelde tegen Izak Mackloet. Izak kwam al vrij snel een schijf voor te staan en won deze partij. 

Rien Klink kreeg deze avond Bram Jelier als tegenstander. Bram was duidelijk in vorm, want hij behaalde met een mooie slagzet een dam en stond daardoor twee schijven voor. Rien vocht zich nog enigszins terug door een schijf te heroveren, maar verloor alsnog deze partij, de overmacht van Bram was te groot. Mooi gedaan, Bram.

In afdeling 2 stonden er twee wedstrijden op het programma. Wim Stolk nam het op tegen Jaap Jordaan. Een partij die lang gelijk op ging; beiden behaalden een dam en het kon nog alle kanten op, totdat Jaap in het eindspel een zet deed die hij niet had moeten doen en zo verloor hij deze partij.

Thijs Wiegel moest het opnemen tegen Stoffel Keizer, die duidelijk een maatje te groot was. Stoffel kwam een paar schijven voor te staan en won met overmacht deze partij.

Afdeling 1

A. Jelier - J .van Hoorn 0-3 (inhaal wedstrijd thuis)
G. Kamp - P. van Brussel 0-3
J. Melaard - Mackloet 0-3
M. Klink - A. Jelier 0-3

Afdeling 2

J. Jordaan - A. Uijttewaal 1-1 (inhaalwedstrijd thuis)
W. Stolk - J. Jordaan 3-0
T. Wiegel - S.W. Keijzer 0-3