Afbeelding

ITACHI Dojo organiseert 5-scholentoernooi

Sport

SOMMELSDIJK - Zaterdag 15 april vond het ITACHI Dojo 5-scholentoernooi plaats. Bij dit beginnerstoernooi werd samengewerkt met nog 4 dojo’s uit verschillende delen van het land. Dit jaar waren er niet alleen wedstrijden voor de jeugd, maar konden ook volwassenen ervaring opdoen op de mat.

“Ons 5-scholentoernooi staat bekend als een echt beginners toernooi”, laat ITACHI Dojo weten. “Zo kunnen de jonge nog onervaren karateka’s ervaring opdoen met het wedstrijdvechten met een echte tatami (wedstrijdmat), scheidsrechters en een jury.” Naast de allerkleinste karateka’s stapten kon ook de oudere en wat meer ervaren jeugd meevechten op de mat, luisteren naar de sensei en hun prestaties verbeteren. 

Nieuw dit jaar waren de partijen van de volwassenen; de dames en heren, allen beginners, gingen de tatami op. Ook was er veel publiek aanwezig en werd er goed aangemoedigd. Vele ouders van de karateka’s hadden taarten gebakken en daar werd volop van genoten. De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking waarbij iedereen met een mooie beker naar huis ging. “Het was een fantastische dag waarbij plezier en sportiviteit voorop staan”, aldus ITACHI Dojo.