Duinen nemen het weidse zicht weg (Foto: Kees van Rixoort).
Duinen nemen het weidse zicht weg (Foto: Kees van Rixoort).

“Nieuwe, kunstmatige duinenrij doet afbreuk aan karakter Brouwersdam”

Algemeen

OUDDORP - Nieuwe duinen belemmeren het vrije uitzicht op zee aan de Brouwersdam én zorgen voor overlast van regenwater op de weg. Recreanten zijn er niet blij mee. Met name de camperaars, voor wie de Brouwersdam een hotspot is, voelen zich beperkt in hun parkeermogelijkheden en uitzicht.

Door Kees van Rixoort

Stille Zaterdag 2023: het voorjaarszonnetje schijnt heerlijk. Langs de Brouwersdam staat een enorme rij campers geparkeerd. De Duitse kentekens zijn veruit in de meerderheid. Hier en daar is een zitje gecreëerd, tussen de camper en de duinen. Zonder uitzicht op zee dus, eigenlijk dé reden waarom veel camperaars deze locatie bezoeken. Een enkeling heeft stoelen en een tafeltje boven op de duinen gezet, om toch de gewenste beleving te hebben.

Parkeren aan zee

“Op onze campings komen jaarlijks honderden camperaars die dagelijks vanaf de camping naar de Brouwersdam rijden en daar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staan vanwege het unieke zicht op zee”, zegt Wilbert Moerkerk, manager van Vakantiepark De Klepperstee, d..