Wethouder Eijkenduijn met het echtpaar Vos (Foto: Sam Fish).
Wethouder Eijkenduijn met het echtpaar Vos (Foto: Sam Fish).

Echtparen Vos en Akershoek 60 jaar getrouwd: Twee diamanten huwelijken op dezelfde dag

SOMMELSDIJK/OUDDORP - Het was op 5 april jongstleden feest in Sommelsdijk en Ouddorp. De echtparen Vos en Akershoek vierden die dag dat ze zestig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn feliciteerde de beide echtparen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum.

Johan en Nellie Vos leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan in Dordrecht. Ze trouwden op 5 april in 1963 in Dubbeldam. Ze kregen een dochter en zijn trotse grootouders van twee kleinkinderen én vier achterkleinkinderen. Johan werkte in de tuinderij. Hij houdt van voetbal, spaart pennen en luistert graag naar opera. Nellie werkte als koffiejuffrouw in de wegenbouw en maakt graag schoon. Het echtpaar ging tot voor kort regelmatig naar de camping. Het zorgzame echtpaar woont sinds september met veel plezier in Nieuw Rijsenburgh. De familie ging met elkaar brunchen om de mijlpaal te vieren.

Op diezelfde dinsdag 5 april waren ook Jo en Piet Akershoek zestig jaar getrouwd. De vonk tussen de twee sloeg over op een mooie stranddag. De twee hadden een halfjaar verkering toen Piet in militaire dienst ging. Hij gaf zich op voor de marine, maar kwam bij de mariniers terecht en zat vervolgens 14 maanden in Nieuw-Guinea. De twee schreven elkaar twee keer per week een brief. En eens in de zoveel tijd kon Jo een boodschap inspreken voor Piet. Op die manier konden de twee contact houden. Toen Piet eenmaal weer terug was, hebben de twee nog ongeveer twee jaar verkering gehad voordat ze zich verloofden. Vanaf dat punt ging het snel. Ze kregen samen zes kinderen, vijf dochters en een zoon. Zij zorgden op hun beurt voor vijftien kleinkinderen en inmiddels ook zes achterkleinkinderen. Met die hele club hebben ze het diamanten huwelijk gevierd.

Wethouder Eijkenduijn met het echtpaar Akershoek (Foto: Sam Fish)