Afbeelding

Boek 'Ik schaats niet met een onderduiker' opnieuw uitgegeven

SOMMELSDIJK - Nu rondom 4 en 5 mei de Tweede Wereldoorlog weer volop in de aandacht komt te staan, heeft de schrijver van het boek 'Ik schaats niet met een onderduiker' besloten zijn boek nogmaals uit te geven. "Iedere oorlog is er een te veel en verschrikkelijk, maar wat Nazi Duitsland de mensheid heeft aangedaan in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, mag nooit worden vergeten."

Het boek 'Ik schaats niet met een onderduiker', met als ondertitel 'Hoe een jonge Sommelsdijker de oorlog doorkwam', gaat over Diet van der Laan, die op 16-jarige leeftijd zijn toekomstplannen door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog volledig in rook ziet op gaan. Het boek beschrijft Diets levensverhaal tijdens die oorlog; onder andere zijn tijd in een werkkamp en zijn onderduikperiode, aangevuld met achtergrondinformatie. Het boek is geschreven door zijn zoon Jan van der Laan.

Jan heeft al sinds zijn jeugd veel interesse voor de Tweede Wereldoorlog. In 2014 begint hij zich te verdiepen in de ervaringen van zijn vader en start zijn zoektocht naar informatie. Later besluit hij Diets verhaal en alle achtergrondinformatie te beschrijven en verzamelen in dit boek.
"Het verhaal van Diet is er een van vele verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Vele jonge Nederlanders doorliepen een vergelijkbaar traject. Zijn verloop en ervaringen dienen dan ook als voorbeeld voor al die jonge mannen die het slachtoffer werden van een van de wreedste regimes in de geschiedenis."

Het boek kost 8,75 euro. Van de opbrengst van het boek gaat 1 euro naar KWF Kankerbestrijding en 1 euro naar de Hersenstichting. Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Dekker & Van Esbroek en Primera in Middelharnis, Boekhandel van der Boom in Sommelsdijk , Bruna Oude-Tonge/Ouddorp en de Marktkraam Ouddorp, of te bestellen via vanderlaan@dds.nl.