(Foto: politie.nl).
(Foto: politie.nl).

Man uit Ooltgensplaat aangehouden voor betrokkenheid bij drugslab

Algemeen

OOLTGENSPLAAT - Een 54-jarige inwoner uit Ooltgensplaat is afgelopen dinsdagochtend in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij vermoedelijk een drugslab en diefstallen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten die ochtend rond 04.30 uur een onderzoek in in een loods aan de Spuidijk. “Tijdens dit onderzoek werd 4000 liter chemisch afval, een gestolen crossmotor en een gestolen oldtimer aangetroffen”, aldus de politie. “Het chemisch afval is vernietigd. De motor en auto zijn veiliggesteld voor verder onderzoek.”

De politie legt ook meteen uit hoe je drugsdumping herkent: “Drugsafval zit vaak in kunststof vaten, zoals grote tonnen of jerrycans. Het kan soms ook in metalen vaten of gasflessen zitten. Criminelen dumpen het afval bijvoorbeeld langs de weg, in een bos of in een open veld. Soms zit het chemisch afval in een uitgebrande auto.” Ook voertuigen op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of buitengebied (bijvoorbeeld op een doodlopend weggetje) en personen die schichtig rondkijken en met hoge snelheid vertrekken, kunnen duiden op drugsdumping. “Illegale dumpingen van drugs vinden vaak plaats in het donker”, aldus de politie. “Het gaat vaak om grote hoeveelheden die met bestelauto’s of kleine vrachtauto’s worden vervoerd.” Tot slot klinkt nog een waarschuwing: “Drugsafval is vies en gevaarlijk spul, de criminelen dragen vaak handschoenen bij het dumpen ervan.”