Foto: Yeko Photo Studio
Foto: Yeko Photo Studio

Echtpaar uit Ouddorp verdacht van mishandeling van zes kinderen

Algemeen

OUDDORP - Een echtpaar uit Ouddorp wordt er van verdacht hun kinderen jarenlang te hebben mishandeld. Ze zouden door de 60-jarige man en zijn 58 jaar oude echtgenote zijn geslagen met verschillende voorwerpen en het hoofd van één van de kinderen zou langdurig onder water zijn gehouden. 

Zes van de acht inmiddels volwassen kinderen uit het gezin deden in 2021 aangifte tegen hun vader en moeder. Dinsdag 28 maart vond de regiezitting plaats in de rechtbank van Rotterdam, waarbij zowel de ouders als de zes kinderen aanwezig waren.

De mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden in Elspeet, Arnemuiden, Nieuwe-Tonge en Ouddorp, de huidige woonplaats van het echtpaar. Het gezin verhuisde meerdere malen vanwege de functie van vader Hendrik J. (60 jaar), die predikant is binnen de hersteld hervormde kerk. Hendrik J. las tijdens de zitting een brief voor aan de kinderen, waarin hij aangaf dat de laatste drie jaren hem en zijn vrouw “veel pijn en verdriet hebben bezorgd” en dat zij het contact met de kinderen graag willen herstellen. Hij stelt daarom mediation voor, waardoor de strafzaak zou kunnen worden uitgesteld. De officier van justitie vond deze mogelijkheid echter geen optie en riep het echtpaar op om de rechtszaak af te wachten.

Na afloop van de zitting meldde een woordvoerder van de kinderen dat zij het voorstel voor mediation ‘onthutsend’ vonden, aangezien sommige kinderen al jarenlang geen contact met hun ouders hadden. De advocaat van het echtpaar meende dat zijn cliënten te negatief werden afgeschilderd. Hij stelde dat “er toch ook goede tijden zijn geweest”. Komende zomer zal de zaak inhoudelijk worden behandeld. Het echtpaar mag deze voortzetting in vrijheid afwachten.