Dhr. en mevr. Leemans temidden van fraaie stijlklokken; ook in zakelijk opzicht zijn ze bij de tijd.
Dhr. en mevr. Leemans temidden van fraaie stijlklokken; ook in zakelijk opzicht zijn ze bij de tijd. Foto:

Terug in de tijd: Vernieuwd bedrijf van "Briljant" mag gezien worden...!

Een bedrijf met een zeer bijzonder assortiment en een zeer bijzonder sfeertje; dat mag gezegd worden van "Briljant" het juweliersbedrijf op de Westdijk dat zich vanaf gisteren als in een nieuwe gedaante presenteert. 

Vier jaar geleden begonnen ze in Middelharnis, Henny en Bernhard Leemans en het bleek dat ze het Flakkeese publiek juist hadden getaxeerd. Ze zijn verre van kitch, de flakkeërs, en ze believen alleen maar artikelen van merk en klasse. Dat is het waarmee "Briljant" hen al 4 jaar lang van dienst is geweest en de klantenkring groeide zodanig dat er gestreefd moest worden naar een doeltreffender en ruimer presentatie. Van de twee panden werd er één gemaakt en dat bleek te resulteren in een ruimte waarin klokken, sieraden, horloges, ivoren jade beeldjes en kunstvoorwerpen in grote harmonie zijn samengebracht.

"Briljant" heeft aanbiedingen voor elke beurs en dhr. Leemans hoefde niet lang te denken om dat met een voorbeeld te staven. Wie een briljanten ring van fl. 1000 zoekt zal die er vinden, maar de klant voor een briljanten ring van 40 mille kan ook worden geholpen. Dhr. Leemans stamt uit een gezin en familie die deze branche volledig kent. 

Hijzelf, maar niet minder ook de klanten kunnen daar hun voordeel mee doen. Eerlijke voorlichting en goeie service staan dan ook hoog in het vaandel geschreven.

Uit de krant van 1978